Au fost identificate șase „tipuri” de COVID-19

Au fost identificate șase „tipuri” de COVID-19

Cercetătorii de la King’s College din Londra au analizat datele pacienților infectați de coronavirus în Marea Britanie și SUA și au identificat șase tipuri distincte de infecții însoțite de grupe de simptome deosebite.

Noul studiu, care nu a fost încă examinat de comunitatea științifică, dezvăluie că dacă tusea constantă, febra și pierderea mirosului rămân simptomele caracteristice ale SARS-CoV-2, alte simptome, asociate cu durerile de cap, durerile toracice, oboseala, diareea, pierderea poftei de mâncare și dificultăți respiratorii pot ajuta la depistarea bolii.

Cercetătorii de la King’s College din Londra afirmă că unele dintre aceste grupe de simptome par să fie asociate într-o măsură mai mare cu spitalizarea decât altele, ceea ce lasă loc speranței că o identificare precoce a unui „tip” de infecție la un pacient i-ar putea ajuta pe cei mai expuși la complicații să nu își pună viața în pericol.

Cercetătorii au identificat cele șase grupe concentrându-se pe 1600 de pacienți din Marea Britanie și SUA, care și-au înregistrat simptomele pe o aplicație, în lunile martie și aprilie.

Ne puteți urmări și pe Google News

1.    Fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, durere de gât, durere toracică.

2.    Asemănătoare gripei cu febră: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, diaree, durere de gât, durere toracică, lipsa tusei.

3.    Gastro-intestinal: durere de cap, pierderea mirosului, pierderea potfei de mâncare, diaree, durere de gât, durere toracică, lipsa tusei.

4.    Nivel 1 sever - oboseală: durere de cap, piderea mirosului, tuse, febră, guturai, dureri toracice, oboseală.

5.    Nivel 2 grav – confuzie: durere de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, guturai, durere de gât, durere toracică, oboseală, confuzie, dureri musculare.

6.    Nivel 3 grav – dureri abdominale și respiratorii: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea poftei de mâncare, tuse, febră, guturai, durere de gât, durere toracică, oboseală, confuzie, dureri musculare, oboseală, diaree, dureri abdominale.

Când echipa de cercetători a examinat care grupe de simptome sunt mai susceptibile să necesite un tratament cu oxigen sau ventilație, a constatat că au avut nevoie de asistență respiratorie:

-         1,5% persoane din grupa 1.

-         4,4% persoane din grupa 2.

-         3,3% persoane din grupa 3

Pentru persoanele din grupele 4, 5 și 6, cifrele au fost respectiv de 8,6%, 9,9% și 19,8%.

Aproape jumătate dintre pacienții grupei a 6-a au ajuns la spital, față de doar 16%, cei din grupa 1.

La modul general, persoanele aparținând grupelor 4, 5 și 6 sunt de obicei mai în vârstă și mai fragile, mai supraponderale și mai susceptibile să sufere de boli preexistente, precum diabet sau maladii pulmonare.