Evenimentul Zilei > Actualitate > Au dat atacul cu măști pe față și mănuși anti-Covid
Au dat atacul cu măști pe față și mănuși anti-Covid

Au dat atacul cu măști pe față și mănuși anti-Covid

Acțiune de amploare a polițiștilor din Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei.

După mai multe percheziții domiciliare în București, Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, au reținut patru bărbați care au dat atacul într-o locuință din Capitală, unde au bătut și tâlhărit un tânăr de 29 de ani. Modul de acțiune al grupării nu i-au lăsat chiar mască pe polițiști, dar i-a uimit, totuși, tupeul.

Patru bărbați în toată firea, cu vârste cuprinse între 39 și 61 de ani, și-au plănuit acțiunea, după ce primiseră pontul că într-o locuință din București există o mare sumă de bani.

Pe 24 aprilie au dat lovitura. Trei dintre ei au urcat la apartamentul vizat, iar al patrulea a rămas de pază lângă mașina parcată și cu misiunea de a da alarma dacă este cazul.

Bărbații care au urcat erau echipați cu măști și mânuși de protecție anti-Covid. N-au avut noroc ca apartamentul să fie gol. Înăuntru se afla fiul proprietarei, un tânăr de 29 de ani. Și-au ”declinat niște calități oficiale”, spune Poliția, și au pătruns în casă.

Nu peste mult timp, la 112 avea să se primească un telefon de la mama tânărului, care reclama disperată că fiul ei a fost bătut și tâlhărit de trei bărbați cu măști pe figură. Au furat bani, un card bancar şi un telefon mobil, prejudiciul ridicându-se la 80.000 de lei.

După investigațiile făcute și probele adunate, joi dimineața polițiștii i-au umflat din case, în baza mandatului dat de un procuror de la Parchetul București, i-au reținut și i-au băgat în anchetă. Acuzațiile sunt de tâlhărie calificată şi tentativă la infracţiunea de efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fiindcă au încercat să scoată bani de pe cardul furat.

Măștile și mânușile nu i-au ajutat la nimic, căci mâine vor fi duși în fața judecătorilor.