Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție unde lăsați gunoiul! Se confiscă mașinile
Atenție unde lăsați gunoiul! Se confiscă mașinile

Atenție unde lăsați gunoiul! Se confiscă mașinile

Primarul din Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, a anunțat că va renunța la politețe și le va confisca mașinile celor care aruncă gunoaie.

Piedone va confisca mașinile. Cristian Popescu Piedone a spus că cei care vor fi prinși că mai aruncă gunoaie, pe unde îi taie capul vor rămâne fără mașini.

„Pe teritoriul Sectorului 5 a fost demarată o acţiune de depistare şi sancţionare a celor care încalcă prevederile HCGMB 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti şi legislaţia de mediu în vigoare, inclusiv de confiscare a mijloacelor de transport, acţiune la care participă reprezentanţi ai Poliţiei Locale Sector 5 şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, transmit cei de la Primăria Sectorului 5.

Acțiunea demarată vizează tot Sectorul 5, unde sunt cele mai multe rampe ilegale de gunoaie. Inclusiv deșuri de la materiale de construcții sunt descoperite în fiecare zi, aruncate la voia întâmplării.

Primarul Piedone crede că dacă oamenii vor rămâne fără mașini, va fi un bun exemplu pentru alții care vor să comită asemenea fapte. Pentru a-i descoperi pe ”ilegaliști”, polițiștii locali vor patrula în autoturisme neinscripționate. În plus, toate camerele de luat vederi din Sectorul 5 vor fi folosite pentru a-i depista pe cei în cauză.

Va eradica fenomenul. Piedone va confisca mașinile

Cunoscut pentru demersurile sale energice, Cristian Popescu Piedone a spus va stopa fenomenul depozitării ilegale de gunoaie.

„Susţinem aceste acţiuni şi vă asigur că Primăria Sectorului 5, prin Poliţia Locală Sector 5, va face toate demersurile necesare pentru a stopa acest fenomen care afectează mediul şi sănătatea oamenilor. Cei care au făcut astfel de ilegalităţi trebuie să ştie că nu ne jucăm. Dacă vor mai comite asemenea fapte, vor fi sancţionaţi, iar maşinile vor fi confiscate. Trebuie să intrăm în normalitate. Să fim civilizaţi şi să realizăm că mediul înconjurător şi aerul pe care îl respirăm influenţează starea noastră de sănătate”, a transmis primarul  Piedone.

Ministrul mediului este îngrijorat

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat în urmă cu câteva zile că Bucureștiul este un oraș poluat.
Potrivit demnitarului, în prezent nu se întrevăd soluții pentru ca aerul să devină respirabil pentru locuitorii Capitalei.

„Bucureștiul este într-o situația extrem de grea. Tocmai de aceea mi-am început mandatul discutând cu primarul general și primarii de sectoare pentru că, în primele zile nu prea vedeam perspectiva. Nici în ceea ce privește gropile de gunoi, nici acolo nu avem o strategie la nivelul Capitalei. Nici în privința programelor de reducere a poluării aerului prin sisteme inteligente de administrare a traficului”, a spus ministrul.