Atenție la călătoriile în Anglia! Măsura care vă poate strica planurile

Atenție la călătoriile în Anglia! Măsura care vă poate strica planurile

Anglia introduce carantina de două săptămâni pentru persoanele care intră în Regat, începând de luni, 8 iunie. Măsura are drept scop împiedicarea apariției unui nou val de infecții cu noul coronavirus.

Începând de luni, 8 iunie, toţi străinii care ajung în Anglia cu avionul, vaporul sau mașina personală prin Canalul Mânecii vor trebui să intre în carantină pentru 14 zile. La intrarea în Anglia, fiecare persoană va trebui să completeze un formular în care să precizeze adresa la care își va petrece cele două săptămâni de carantină.

Inițial, măsura de carantinare era prevăzută pentru toate cele patru națiuni care formează Regatul Unit al Marii Britanii. Între timp, autoritățile au decis ca aceasta să se aplice doar în Anglia. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord vor stabili propriile reguli cu privire la cei care ajung pe teritoriul lor.

În toată această perioadă, autoritățile vor putea face verificări pe teren pentru a vedea dacă sunt respectate regulile de autoizolare, iar poliția va avea dreptul să aplice amenzi  care vor putea ajunge până la 1.000 de lire sterline. De asemenea, legislația britanică prevede și sancțiuni penale pentru cei care nu respectă carantina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Premierul Boris Jonhnson a declarat că măsura carantinării se va aplica inclusiv lucrătorilor străini care în această perioadă s-au întors în țările lor și care acum doresc să se întoarcă în Regatul Unit, la muncă.  Prim-ministrul a spus că cetățenii europeni sunt invitați să revină în Marea Britanie, dar și ei vor trebui să se izoleze 14 zile.

Aceste reguli, de carantinare obligatorie, nu se vor aplica, însă, personalului medical, cercetătoriilor medicali, muncitorilor sezonieri și șoferiilor de tir.

Pe de altă parte, trei mari companii aeriene - Ryanair, British Airways și EasyJet au chemat în judecată Guvernul britanic, cerându-i să pună capăt carantinării. Ele acuză măsura ca fiind ineficientă, fiind vizate inclusiv țări cu o rată de infectare inferioară celei britanice, dar susceptibilă de efecte devastatoare pentru turismul țării și pentru locurile de muncă.

Marea Britanie este ţara din Europa care a înregistrat cele mai multe victime ale noului coronavirusului, peste 40.000 de decese.