Evenimentul Zilei > Social > Atenție! Greșeala care vă poate lăsa fără mașină. O banală sticlă cu apă…
Atenție! Greșeala care vă poate lăsa fără mașină. O banală sticlă cu apă…

Atenție! Greșeala care vă poate lăsa fără mașină. O banală sticlă cu apă…

Autoritățile au făcut apel pentru toți românii, să nu lase sticle cu apă în mașină, deoarece pot avea consecințe grave. Cei de la ISU Vrancea au postat un mesaj pe rețelele de socializare, precizând că este foarte periculos și pot provoca incendii.

Dioni Amuchastegui, tehnician auto din Idaho, a împărtăşit pe Facebook un experiment bazat pe o situaţie reală pe care a experimentat-o cu o sticlă de plastic umplută cu apă, pusă pe unul dintre scaunele din faţă ale maşinii sale.
Clipul video a fost lansat pentru a-i ajuta pe cei care nu cunosc efectele acestui gest banal care poate provoca chiar şi un incendiu.

Tehnicianul povesteşte ce s-a întâmplat în timpul pauzei de prânz, în timp ce conducea camionul şi a văzut cu coada ochiului ceea ce, la început, a crezut că era praful care intra prin fereastră.

Dar când a verificat că acestea erau închise, s-a alarmat şi a privit mai atent: ceea ce văzuse era fum, fumul ce preceda incendiul care ar fi urmat să aibă loc în maşină. Şi toate acestea de la o sticlă.

Sticla de plastic pe care o avea Dioni pe scaun avea apă. Lumina din exterior cădea pe plastic şi, de asemenea, pe apă, provocând un efect de lupă asupra tapiţeriei camionului. Când a scos sticla din maşină, tehnicianul a constatat că făcuse două găuri pe scaunul din faţă.

„O sticlă de plastic umplută cu apă poate acţiona ca o lentilă care concentrează energia soarelui într-un singur punct”, a concluzionat el.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie totuşi să existe anumite condiţii: sticla trebuie să fie rotundă, să fie plină de apă şi razele soarelui să cadă într-un unghi drept.

„Cu aceste caracteristici poate depăşi 400 de grade”.

Deci, atenţie mare!“, este mesajul postat pe pagina de Facebook, citat de cancan.ro