Editura Evenimentul si Capital

ATENȚIE. Care e stațiunea unde, de la 1 ianuarie, toți vizitatorii plătesc în plus

Autor: | | 0 Comentarii | 943 Vizualizari

Turiștii care ajung la Herculane plătesc, de anul acesta, taxă de stațiunea balneoclimaterică. Taxa este de minim 1 leu de persoană și reprezintă un procent din valoarea unei zile de cazare.

Taxa de stațiune se aplică la Herculane de la 1 ianuarie. Iniţiativa îi aparţine primarului Cristian Miclău, care a supus spre aprobare proiectul de hotărâre privind instituirea acestei taxe, precum şi Regulamentul de aplicare a acesteia, în ultima şedinţă a Consiliului Local.

Bazinele termale în aer liber de la Herculane conțin apă geotermală cu sulf, a cărei temperatură, indiferent de anotimp, este de 50 de grade Celsius. Legendele spun că în apele de la Herculane s-a îmbăiat și s-a vindecat însuși Hercule, după lupta cu Hydra. De aceea, guvernaotrul roman al proviniciei, generalul Marcus Aurelius Pius, și-a adus aici mama, la cure de întinerire. Ulterior, fețe împărătești europene au frecventat locul, în căutarea tinereții: împăratul Iosif al II-lea, împăratul Francisc I și împărăteasa Carolina, împăratul Franz Iosef și împărăteasa Sisi.

După Revoluție, numele primului milionar bănățean s-a legat de distrugerea stațiunii pentru renașterea căreia acum se fac eforturi. În 2001, fostul ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, i-a dat colegului de partid Iosif Armaș stațiunea Herculane, parafând astfel cea mai dezastruoasă privatizare turistică din România.

La prețul unei vile centrale din București, lui Armaș i-a fost vândută 90% din stațiune, adică hotelurile Decebal, Traian, Apolo, pavilioanele 1, 2, 5, 7, băile Diana, Hebe, Neptun, Venera, fosta clădire a fabricii de gheață și Complexul Casino construit de arhitecții Imperiului Austro – Ungar, și fără a se solicita garanții și un angajament de investiții. După nici 10 ani, Armaș a început să piardă hotelurile, girând cu ele împrumuturi derizorii. În 2016 a fost acuzat de DDICOT că ar fi vandut ilegal 21 de hoteluri, bai termale, restaurante și păduri din patrimoniul stațiunii Băile Herculane, un prejudiciu de 30 de milioane de euro.

Ce a ajuns sa faca Liviu Dragnea in PUSCARIE! Nici prin gand nu i-a trecut ca ar putea sa faca asa ceva

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI