X

ATENTAT. Un terorist sinucigaș a detonat miercuri un dispozitiv explozibil în estul Pakistanului. Șase persoane și-au pierdut viața.

Autor: RaduPlugaru / Data publicarii: 05-04-2017 10:04

Pakistan: Un atentator sinucigaș a ucis cel puțin 6 persoane și a rănit alte 18 atunci când s-a aruncat în aer în apropierea unui vehicul militar ce lua parte la un recensământ al populației în orașul pakistanez Lahore, declară surse oficiale pakistaneze.

 

Un atentator sinucigaș a ucis cel puțin 6 persoane și a rănit alte 18 atunci când s-a aruncat în aer în apropierea unui vehicul militar ce lua parte la un recensământ al populației în orașul pakistanez Lahore, declară surse oficiale pakistaneze.

Purtătorul de cuvânt al guvernului statului, Punjab Malik Ahmed Khan, a declarat pentru televiziunea pakistaneză Geo TV că patru soldați și doi civili sunt printre cei decedați.

Imagini TV arătă personalul de securitate blocând accesul către strazile din jurul locului exploziei, aflat aproape de o piață aglomerată.

Explozia, cea mai recentă dintr-o serie care a ucis zeci de oameni în Pakistan de la începutul anului, vine după un alt un atac, ce a avut loc tot în Lahore luna trecută, atac ce a ucis 13 persoane și a rănit mai multe zeci.

Atentatul de astăzi nu a fost înca revendicat, dar organizația teroristă Jamat-ul Ahrar este cea care a revendicat atacurile anterioare ce au avut loc în Lahore.

Ministrul pakistanez al justiției legii a declarat că grupurile din spatele acestor atacuri recente din statul pakistanez Punjab își au bazele operative în Afghanistan și de-a lungul frontierei acestui stat cu Pakistan.