Evenimentul Zilei > Actualitate > Atentat la Arad. 3 informaţii importante duc spre cel care a comandat asasinatul
Atentat la Arad. 3 informaţii importante duc spre cel care a comandat asasinatul

Atentat la Arad. 3 informaţii importante duc spre cel care a comandat asasinatul

Au trecut 5 zile de la teribilul asasinat la comandă care a îngrozit România şi în urma căruia omul de afaceri Ioan Crişan şi-a pierdut viaţa, dar oamenii legii au folosit eficient acest interval pentru a strânge informaţii deosebit de preţioase şi care duc spre cel care a comandat lichidarea.

Atentat la Arad. 3 informaţii de top duc spre cel care a ordonat asasinatul. Cel puţin asta arată sursele Antena 3, care au dezvăluit că bomba a fost montată foarte rapid de un profesionist.

De asemenea, există un cerc foarte restrâns de suspecţi, iar anchetatorii au creat filmul evenimentelor şi încearcă să ajungă la capul reţelei, adică la omul care a comandat acest asasinat. Se pare că bomba a fost plasată în parcarea din faţa apartamentului în care locuia amanta lui Crişan.

Sursa citată a menţionat că  , dar pentru moment, cercul de suspecţi nu a fost extins şi în afara ţării. În ceea ce priveşte motivul acestei execuţii şocante, se pare că a fost vorba despre o răzbunare. Una complexă, în care a fost nevoie de mulţi complici.

Ioan Crişan a lucrat sub acoperire?

„Le-ar fi provocat o foarte mare pagubă materială sau financiară, poate ştia prea multe și devenise un pericol pentru ei… Sau poate a fost sub acoperire… Sau a fost vreun informator al organelor de Poliție și într-un fel sau altul, fie s-a deconspirat, fie a fost deconspirat”, a declarat Valentin Sitaru, ofiţer în rezervă.

Anchetatorii au avut iniţial mai multe piste, dar pe măsură ce informaţiile au fost adunate, au fost eliminate mai multe dintre ele. Este foarte important de subliniat că autorii atentatului cu bombă au făcut mai multe erori.

Ce ştie primarul Aradului despre asasinarea lui Ioan Crişan
Ioan Crişan

Despre motivele din spatele atentatului, presa a speculat că acestea ar putea avea legătură fie cu datoriile omului de afaceri, fie cu ferma piscicolă, fie cu o posibilă implicare în mafia traficanţilor de tigări.

Atenţie la şoferul misterios

Aşa cum era firesc, oamenii legii au organizat mai multe percheziții la firmă, dar şi acasă la familia Crişan. N-a fost omisă nici amanta acestuia, Aurora Ardelean, despre care soţia ştia de mai mulţi ani.

Aurora Ardelean are 53 de ani şi este și consilieră locală în comuna Iratoşu, ai cărei locuitori cunoşteau la rândul lor că ea se iubeşte cu Ioan Crişan. „Tatăl femeii exclude însă orice legătura a fiicei sale cu afaceristul. Cu toate acestea, mașina în care și-a găsit sfârșitul Ioan Crişan era înmatriculată pe numele sorei Aurorei Ardelean.

În fața anchetatorilor a ajuns și șoferul camionului plin cu țigări de contrabandă oprit de poliție cu câteva zile înainte ca afaceristul să fie ucis. Despre acest șofer, Ioan Crişan ar fi dat informații poliției. Avocatul acestuia spune însă ca nu există nicio legătură între cele două cazuri.

Specialiștii sunt de părere că cel care a provocat tragedia va fi găsit în scurt timp”, se arată pe antena3.ro.