Atentat cu bombă în Arad. Cine a pornit pe urmele celor care l-au ucis pe Ioan Crişan. Georgian Drăgan a explicat că este vorba despre aceiaşi specialişti care au rezolvat cazul omorului din Giurgiu, cu femeia incendiată în valiză.

Decizia a fost luată de şefii Poliţiei Române şi vine în completare anunţului conform căruia un procuror al Parchetului General a preluat ancheta, conform unui comunicat remis sâmbătă seara.

„La fața locului se află cei mai buni specialiști din cadrul Poliției Române. Vorbim aici despre o decizie a conducerii Poliției Române de a trimite la fața locului ofițeri din cadrul Direcției de Investigații Criminale, Direcției de Combatere a Criminalității Organizate, Institutului Național de Criminalistică și din cadrul Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Cine a pornit pe urmele celor care l-au ucis pe Ioan Crişan

Au fost ridicate mai multe imagini de pe camerele de supraveghere, au fost audiate persoane.  Avem un cerc de persoane bănuite în cauză și toate activitățile se desfășoară sub coordonarea unui procuror de caz. Cauza a fost preluată de Parchetul General, așadar un procuror din cadrul Parchetului General coordonează toate aceste activități.

Colegii mei criminaliști au ridicat și ridică în continuare probe de la fața locului pentru a fi duse în laborator, a fi expertizate și a vedea exact despre ce substanțe este vorba și ce anume a fost folosit în cadrul acestui tragic eveniment”, a declarat Georgian Păun.

Purtătorul de cuvânt a completat că din informaţiile pe care le-a primit până sâmbătă seara, Ioan Crişan nu ar fi primit ameninţări cu moartea înainte ca maşina lui să fie aruncată în aer în parcarea unui supermarket din Arad:

Atât a mai rămas din maşina lui Ioan Crişan – sursa foto: ISU ARAD

„Din datele pe care le dețin eu, în acest moment, nu, însă cu siguranță colegii mei au toate datele în cadrul anchetei penale. Nu eliminăm nicio pistă, toate persoanele care au intrat, recent, în contact cu acest bărbat vor fi audiate în perioada imediat următoare pentru a descoperi adevărul, pentru a vedea cine este persoana sau cine sunt persoanele care au comis această infracțiune și pentru a fi trase la răspundere penală.”

Atentat cu bombă în Arad

În acest moment, accentul se pune pe ridicarea probelor, iar oamenii legii cred că îi vor prinde curând pe cei care au şocat o ţară întreagă cu acest asasinat. „O astfel de cercetare la fața locului necesită timp pentru că rolul nostru nu este să ne grăbim, ci este acela de a fi siguri că am ridicat toate probele existente.

Cei mai buni specialiști ai Poliției Române se află acolo. Sunt cei care s-au deplasat și la cazul din Giurgiu, omorul din Giurgiu cu femeia incendiată în acea valiză. Au rezolvat acel caz.  Cu siguranță, și în acest caz vom vorbi despre un rezultat pozitiv, însă nu pot preciza în acest moment care este timpul în care va fi rezolvat”, a mai completat Drăgan într-o intervenţie telefonică la B1 TV.

Ioan Crișan a înființat primele crescătorii de somn african din România, iar despre el s-a mai aflat că în prima parte a vieții a fost electronist la Aeroportul din Arad. Crişan a fost socrul deputatului liberal Sergiu Bîlcea, care a transmis un mesaj emoţionant la puţin timp după ce a aflat despre tragedie.

În 2020, el a avut o cifră de afaceri de 3 milioane de lei. Jurnalistul Radu Tudor a aflat câteva detalii care ridică mari semne de întrebare despre trecutul său.