Evenimentul Zilei > International > Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți
Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți

Atac violent în vestul Germaniei! O mașină a intrat în mulțime. Cel puțin două victime și mai mulți răniți

Mai multe persoane au fost rănite, marţi, de o maşină care a intrat într-o zonă pietonală din oraşul german Trier (sud-vestul țării), a anunţat poliţia locală. Până la acest moment nu se cunoaște mobilul atacului.

Suspectul a fost reținut

Fotografiile publicate de canalele media germane par să indice o persoană pusă la pământ de forțele de poliție, în imediata apropiere a unei mașini de volum mare aflată într-o stare avariată. La Trier se desfășoară anual unul dintre cele mai faimose târguri de Crăciun, însă ediția de anul acesta a fost anulată. Trecătorii care se aflau în zonă, în momentul atacului, veneau de la cumpărături din magazinele acestui perimetru central, aflate în campanie de sărbători.

Trier se află situat la aproximativ 200 de kilometri distanță de Frankfurt, în apropierea graniței cu statul Luxemburg. Orașul are în jur de 110.000 locuitori și este cunoscut pentru podul său roman, Porta Nigra, aflat în proximitatea locului atacului de astăzi. Este, de asemenea, locul de naștere al filosofului Karl Marx.

Surse: DW, Daily Mail

PAGINA ANTERIOARA