Un nou atac cu rachete ucrainene în Crimeea

Un nou atac cu rachete ucrainene în Crimeea Sursa foto: arhiva EVZ

Armata ucraineană a atacat cu rachete, miercuri dimineaţă, un şantier naval din Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea.

Atac cu rachete asupra unui şantier naval. Un atac cu rachete asupra unui şantier naval din oraşul Sevastopol din Crimeea, miercuri dimineaţa devreme, a rănit 24 de persoane. Anunţul a fost făcut de guvernatorul Moscovei în peninsulă, Mihail Razvozhaev, transmite CNN. Sevastopol este cel mai mare oraş din Crimeea şi un important port la Marea Neagră.

„Sevastopolul a fost atacat de inamicii noştri ... Informaţiile preliminare indică faptul că incendiul a fost provocat de un atac cu rachete", a transmis Razvozhaev pe Telegram.

„Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului. Nu există niciun pericol pentru obiectele civile din oraş", a mai transmis Mihail Razvozhaev, guvernatorul instalat la Moscova la Sevastopol.

Ne puteți urmări și pe Google News

Razvozhaev a postat o actualizare la scurt timp după ce a ajuns la faţa locului. El a spus iniţial că patru persoane sunt "în stare moderată" din cauza atacului.

Într-o declaraţie anterioară, el a afirmat că atacul a provocat un incendiu şi că locaţia nu era "o instalaţie civilă".

Porturile ucrainene de la Dunăre atacate cu rachete.

Atac cu rachete. Sursa foto: RBC Ucraina

Atac cu rachete unde își repară rușii navele de război

Potrivit Reuters, şantierul naval strategic din Sevastopol, situat în peninsula Crimeea pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, construieşte şi repară nave şi submarine ale Flotei ruseşti din Marea Neagră. De pe aceste nave au fost lansate atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a jurat să "elibereze" întregul teritoriu al ţării, inclusiv peninsula ocupată.

Ucraina nu a revendicat atacul

Kievul nu a comentat atacul de miercuri de la Sevastopol.

Acesta nu este singurul atac cu rachete al armatei ucrainene în Crimeea. Până acum au fost ţintite unităţi militare, depozite cu muniţie şi alte obiective de infrastructură militară rusească.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia. Autorităţile ucrainene au afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.