Premierul Florin Cîțu a explicat de ce a concediat-o pe Andreea Moldovan din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății și a acuzat nerespectarea regulilor.
Premierul Florin Cîțu a lansat un atac îndreptat către Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății. Premierul a afirmat că nu contestă calitățile de medic, dar reclamă procedurile la care a apelat Moldovan atât timp cât s-a aflat în fruntea MS.
„Ideea cu acel ordin este următoarea: nimeni nu contestă că doamna respectivă era un medic bun, nu ăsta era rolul meu. Eu nu vreau să am în acest guvern încălcarea flagrantă a procedurilor, pentru că până la urmă eu răspund de acest lucru. Prin acel ordin a fost călcată în picioare procedura.
Premierul Florin Cîțu: „Nu putem să ne batem joc de procedură”
E foarte simplu, acele propuneri trebuiau să meargă în comitetul tehnic, apoi în CNSU, unde votează membrii CNSU, printre care și miniștrii, și se aprobă cu votul final al președintelui CNSU, care este premierul. Eu îmi asum aceste lucru, despre asta este vorba. Nu putem să ne batem joc de procedură”, a spus Florin Cîțu la Digi 24.
Pe de altă parte, premierul a explicat că revocarea din funcție a Andreei Moldovan a venit ca urmare a încălcării legislației. „Nu are legătură cu ce scria în acel ordin, nu am contesta niciodată acel lucru. Am contestat faptul că nu s-a respectat legislația, nu ne putem bate joc. Mai ales când ești secretar de stat, să nu știi procedura și legislația în vigoare”, a mai spus prim-ministrul.
„Altfel nu ai ce căuta în Guvern”
Andreea Moldovan nu mai putea ocupa funcția respectivă, atât timp cât a încălcat procedurile. „Ordinul a fost abrogat din primul moment pentru că încălca procedurile. Ordinul a fost publicat după ce nu s-a respectat nicio procedură. Nu avea ce să caute acolo. Dacă vine un domn ministru al Sănătății cu o propunere care trece prin toate filtrele și ajunge în CNSU și o aprobăm, foarte bine, atunci o publicăm.
Mi-am asumat și propunerea MS de a închide magazinele în weekend acolo unde rata de infectare este între 4 și 7,5 la mia de locuitori și circulația să se oprească la ora 20. Mi-am asumat public acest lucru, nu am avut o problemă să fac acest lucru, dar trebuie ca propunerea să urmeze procedura, altfel nu ai ce căuta în Guvern”, a conchis Florin Cîțu.