Evenimentul Zilei > Actualitate > Atac fără precedent la Iohannis de unde se aștepta mai puțin! „PNL te va umple de zoaie dacă nu îți iei mâna de pe partid”. VIDEO
VIDEO

Atac fără precedent la Iohannis de unde se aștepta mai puțin! „PNL te va umple de zoaie dacă nu îți iei mâna de pe partid”. VIDEO

Nu există zi fără noi atacuri de pe frontul de luptă PNL. Partidul angrenat pe viață și pe moarte în soarta alegerilor interne care îl vor da pe viitorul şef al liberalilor peste două luni a trecut deja la nivelul următor: președintele Iohannis, pus la punct în premieră. În plus, și Serviciile secrete sunt băgate la înaintare. Robert Turcescu și invitații săi la Contrapunct EVZ au despicat în patru firul noii crize din PNL.

Jurnalistul Dan Andronic a prezentat o postare incendiară, care îi aparține unei membre PNL, Ioana Diaconu, postare răspândită pe toate grupurile PNL. Este practic primul atac direct din interiorul PNL la adresa șefului statului, a precizat jurnalistul.

Nu te vrem premier, orice păpușă ai băga în față!”

Postarea sună așa: „Indiferent ce vrei, noi merităm mai mult decât un trepăduș ca Boc pe nume Cîțu, care face umbră pe la Palatul Victoria. Și ce mai vrei, șef la Consiliul Europei? Mai vrei și altceva? Să se teamă Biden? Eu spun atât: așa cum de proaspăt spălat și parfumat te-a trimis PNL afară la joacă, în fața națiunii, tot la fel același PNL te va umple de zoaie, dacă nu îți iei mâna de pe partid. Pe liberali nu-i controlează nimeni, ci doar pe peneliști. Sper că ai aflat măcar asta! Nu te vrem premier, orice păpușă ai băga în față! Nu, nu mi-e frică nici de DNA, nici de Servicii (…)

Nicio influență externă, nici banii, nici amenințările și nici șantajul nu pot face un liberal adevărat să nu voteze Orban. Tratezi PNL-ul ca pe PSD. Va deveni evident că totul a fost un circ, nu o luptă cu Stânga, menită doar să-ți sporești puterea și să dărâmi guverne. Ca să conduci tot tu”.

Dan Andronic: „Orban nu se va da bătut. Următoarea lui țintă va fi Klaus Iohannis

Dan Andronic a explicat: în PNL se intră într-o nouă fază a luptei, „o fază dură. Principala greșeală pe care a făcut-o PNL și Cîțu în special, e că se comportă în continuare ca un partid de opoziție. Un partid aflat la guvernare nu face pregătire pentru congres timp de 5 luni. E o greșeală strategică, pentru că nu mai guvernează, ci se ascut cuțitele. Tensiunile vor răbufni. Orban știe foarte bine joaca în interiorul PNL, iar un congres se câștigă în aceea sală, fiecare vot, bucată cu bucată. Orban are o istorie în PNL pe care Florin Cîțu nu o are. E mesaj pentru interiorul partidului. Este primul atac la Iohannis„.

În context este de notat și intervenția lui Virgil Guran, care a menționat rolul Serviciilor secrete în lupta din sânul PNL. „Orban nu se va da bătut. Următoarea lui țintă va fi Klaus Iohannis. Discursul lui va fi din ce în ce mai anti-prezidențial”, a completat Dan Andronic. Pe de altă parte, moderatorul Robert Turcescu a avansat și o teorie proprie, potrivit căreia va apărea o lebădă neagră până la congres:

„Este sub forma unui dosar. Orban era șeful guvernului în plină pandemie. Va apărea un document, de urmărit declarația lui Crin Bologa (n.r. – procuror-șef DNA) referitoare la dosarele DNA cu achizițiile în pandemie„.