El a făcut referire al poziția ministrului în disputa pe tema Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

„Să știți că doamna Birchall de la justiție nu vorbeste în numele PSD! Agenda ei de lucru nu are nicio legătură cu cea a partidului. Si nici cu voturile a milioane de români care încă mai sperā ca PSD să facă dreptate! Si sper ca toată lumea să inteleagă asta!”, a postat Codrin Ștefănescu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Birchall a declarat marți că Secția Specială (SIIJ) nu ar trebui să existe.

„Este primul plen după o lungă perioadă cu o agendă bogată, cu subiecte extrem de interesante pentru funcționarea justiției. Cunoașteți părerea mea personală. În urmă cu ceva vreme, eu am instituit un grup de lucru în care am cerut un punct de vedere de la instituțiile de specialitate, care au cuprins recomandări GRECO, comisiei MCV. Sunt două concluzii preliminare, niciuna nu susține funcționarea SIIJ în această formă a acestei instituţii, a Secţiei Speciale, dar momentan nu vreau să mă pronunţ. Eu cred că este obligația CSM să țină cont de aceste concluzii”, a conchis, marți, Birchall la ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii.