Atac DUR la adresa premierului DĂNCILĂ: „Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei”

Atac DUR la adresa premierului DĂNCILĂ: „Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei”

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, susţine că Guvernul a reuşit să compromită procesul de înzestrare a Armatei Române, precum şi angajamentele internaţionale ale ţării noastre.

Declaraţia lui Tomac vine în contextul în care vineri MApN anunţa că procedura de achiziţionare a corvetelor multifuncţionale a fost suspendată.

„Prima ispravă de pomină a Guvernului Dăncilă după preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei Consiliului UE este suspendarea procedurii de achiziţie a corvetelor pentru Armata Română. De altfel, MApN nu a reuşit să ducă la bun sfârşit nicio achiziţie majoră de tehnică militară în 2018, în ciuda alocării unui procent de 2% din PIB pentru Apărare. O asemenea situaţie demonstrează incapacitatea Guvernului de a-şi îndeplini atribuţiile funcţionale. Guvernul a reuşit astfel să compromită atât procesul de înzestrare a Armatei Române, cât şi angajamentele internaţionale ale ţării noastre. Prin asemenea decizii, Viorica Dăncilă nu pune în pericol doar România, ci şi întreaga Europă”, a scris Eugen Tomac, sâmbătă, pe Facebook.

Vineri, MApN preciza, printr-un comunicat de presă, că secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial 'Corvetă multifuncţională', a prezentat ministrului Apărării un raport de informare cu privire la acest subiect. "Astfel, secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial 'Corvetă multifuncţională'", arăta sursa citată, precizând că, "având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa SA, ca parte la 'Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa SA', solicită 'anularea în tot a HG nr. 48 / 2018', act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate", transmite Agerpres.