Tony Clement, preşedintele consiliului de administraţie al Trezoreriei, a anunţat că site-uri ale Senatului, Ministerului Industriei, Lucrărilor Publice sau pentru servicii publice au fost ţinta unor atacuri cibernetice, informează Agerpres.

"Pot să confirm că a existat un atac cibernetic împotriva site-urilor guvernamentale", a scris Clement pe contul său de Twitter.

Grupul de hackeri Anonymous a revendicat atacul, spunând doreşte să protesteze astfel împotriva unei noi legi antiteroriste care creşte în mod semnificativ competenţele serviciilor secrete canadiene. Într-o înregistrare video în care este revendicat atacul şi postată pe reţele sociale, Anonymous denunţă legea C-51 care, potrivit grupului, încalcă drepturile şi libertăţile canadienilor şi vizează "grupurile minoritare şi disidenţii".

Guvernul a adoptat această lege ca răspuns la primele atacuri islamiste pe teritoriul canadian în toamna anului trecut, când doi militari au fost ucişi la Quebec şi Parlamentul din Ottawa.

"Niciun moment nu au fost compromise informaţii personale", a dat asigurări ministrul pentru siguranţă Steven Blaney, precizând că atacul a fost neutralizat, iar site-urile funcţionează normal în prezent.

Steven Blaney a afirmat că "nu există nicio justificare pentru a ataca o proprietate publică" şi a promis că "toţi cei care încalcă legea vor fi aduşi în faţa justiţiei".