Atac cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud. Grupul de hackeri se numește Kimsuky

Atac cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud. Grupul de hackeri se numește KimsukySursa foto: Arhiva evz

Atac cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud. Un grup de hackerii au început un atac informatic concentrat care urmărește obținerea de informații clasificate și destabilizarea forțelor armate care participă la un exercițiu militar între SUA și Coreea de Sud. Nord-coreeni au vizat un exercițiu militar comun SUA-Coreea de Sud care se desfăşoară în această săptămână, deşi informaţiile clasificate nu au fost compromise, a anunţat duminică poliţia sud-coreeană.

Atac cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud. Forţele sud-coreene şi americane vor începe luni exerciţiile de vară Ulchi Freedom Guardian, care vor dura 11 zile, pentru a-şi îmbunătăţi capacitatea de a răspunde la amenințările nucleare şi cu rachete, aflate în continuă evoluţi, ale Coreei de Nord.

Coreea de Nord se opune acestor exerciții, spunând că acestea sunt pregătiri ale SUA şi ale aliatului său sud-coreean pentru o invazie a sa. De asemena, Coreea de Nord se opune la astfel de exerciții, spunând că acestea sunt pregătiri ale SUA și aliatul său sud-coreean pentru o invazie a acesteia.

Atac cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud. Grupul de hackeri se numește Kimsuky

Atacul cibernetic care vizează exercițiile militare SUA-Coreea de Sud se credea că ar avea legătură cu un grup nord-coreean pe care specialiștii în protecție cibernetică îl numesc Kimsuky.

Aceștia au efectuat operaţiunea de atac cibernetic prin e-mailuri către contractorii sud-coreeni care lucrează la centrul de simulare a războiului, exercițiu combinat Coreea de Sud şi SUA, a declarat agenția Gyeonggi Nambu.

„S-a confirmat că informațiile legate de armată nu au fost furate. S-a confirmat, de asemena, că nu au fost furate informaţii legate de domeniul militar", a precizat, duminică, agenția într-un comunicat.

Cod, Codator, Programare, Codificare

Hacker.Sursa foto: Pixabay.com

Coreea de Nord a negat orice rol în atacurile cibernetice

Mai mult, Coreea de Nord a negat anterior orice rol în atacurile cibernetice denunţate de cei doi aliaţi.

Hackerii Kimsuky au folosit de multă vreme e-mailuri de tip „spear-phishing”. Acestea păcălesc țintele  să renunțe la parole sau să facă clik pe atașamente sau link-uri care încarcă malware, potrivit cercetătorilor.

Poliția sud-coreeană și armata americană au condus o investigație comună și au descoperit că adresa IP utilizată în tentativa de hacking se potrivește cu cea identificată într-un hack din 2014 împotriva operatorului de reactoare nuclear din Coreea de Sud, a spus poliția. La acel moment, Coreea de Sud a acuzat Coreea de Nord că se află în spatele acelui atac cibernetic, scrie Reuters.