Evenimentul Zilei > International > Atac armat în SUA. Cel puțin 12 oameni au fost uciși. Breaking News
Atac armat în SUA. Cel puțin 12 oameni au fost uciși. Breaking News

Atac armat în SUA. Cel puțin 12 oameni au fost uciși. Breaking News

Un nou atac armat a avut loc în SUA, statul Virginia. Atacatorul ar fi un angajat nemulțumit. Acesta a ucis 12 persoane și a rănit ale șase.

Cel puţin 12 persoane au fost ucise într-un atac armat în Statul Virginia din SUA, potrivit BBC.

Un angajat municipal nemulţumit a deschis focul vineri într-o clădire a administraţiei oraşului balnear Virginia Beach de pe coasta de est americană, ucigând 12 persoane şi rănind cel puţin alte şase înainte de a-şi pierde viaţa, transmite Reuters.

Şeful poliţiei din Virginia Beach, James Cervera, a declarat într-o conferinţă de presă că sunt în curs de anchetare circumstanţele în care s-a produs atacul armat, fără a furniza multe detalii. A precizat că printre persoanele rănite se află un ofiţer de poliţie.

Vineri, puţin după ora locală 16:00 (20:00 GMT) suspectul, “un vechi angajat nemulţumit”, a intrat în clădire şi a început “imediat să tragă la întâmplare”, a declarat Cervera, potrivit AFP. Incidentul a avut loc în clădirea numărul 2 a complexului centrului municipal, unitate ce găzduieşte birourile angajaţilor din domeniul lucrărilor publice şi al utilităţilor, situată lângă clădirea primăriei.

După sosirea forţelor de ordine, „suspectul a atras asupra unui ofiţer de poliţie, iar poliţiştii, la rândul lor, au deschis focul. Suspectul a decedat”, a mai precizat şeful poliţiei din Virginia Beach.

„Aceasta este cea mai sfâşietoare zi din istoria Virginia Beach”, a declarat primarul Bobby Dyer în conferinţa de presă comună cu şeful poliţiei. “Oamenii implicaţi sunt prietenii, colegii de muncă şi vecinii noştri”, a declarat primarul, conform Reuters.