Evenimentul Zilei > International > Atac armat în Washington DC. Un copil de șase ani a fost ucis și alte cinci persoane au fost rănite
Atac armat în Washington DC. Un copil de șase ani a fost ucis și alte cinci persoane au fost rănite

Atac armat în Washington DC. Un copil de șase ani a fost ucis și alte cinci persoane au fost rănite

Atac armat în Washington DC, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Incidentul a fost soldat cu moartea unui copil și rănirea a cinci persoane adulte.

UPDATE: Atacul armat a avut loc la intersecția bulevardului Martin Luther King Jr. cu Malcolm X, care prezintă mai multe magazine, inclusiv unul de băuturi alcoolice. Strada principală se ramifică în mai multe străzi înguste, unde se află sute de case. Incidentul s-a produs la câteva străzi de Cartierul General al Gărzii de Coastă.

Identitatea fetiței nu a fost dezvăluită, însă un proprietar al unui magazin din zonă a mărturisit jurnaliștilor The New York Times că a cunoscut-o pe copilă. “Mai avea o soră în vârstă de 4-5 ani”, a spus proprietarul. “Nu știu cum i se va explica decesul”, a mai adăugat el.

Președintele Comisiei Consultative, Salim Adofo, a subliniat că incidentele de acest fel nu au loc din cauza lipsei de implicare a agenților de poliție. “Nu aceasta este problema, ci faptul că oamenilor nu le pasă”, a declarat Salim Adofo.

Primarul Muriel Bowser a scris pe Twitter că „orașul este îndurerat” în urma celor petrecute. „Nu există nicio modalitate prin care să explicăm cruzimea” care a condus la moartea fetiței, a mai transmis ea.

„Nu vom accepta niciodată împușcăturile ca o normalitate și nu trebuie să le permitem infractorilor să rămână în libertate după ce ne omoară copiii”, a subliniat Muriel Bowser.

Până la acest moment, nu a avut loc niciun arest.

Știre inițială: Un atac armat a avut loc în Washington DC, în noaptea de vineri spre sâmbătă. O fetiță de șase ani a decedat. Potrivit primelor informații, atacatorii nu au fost identificați. Autoritățile solicită ajutorul populației pentru cercetarea celor acuzați de omor.

Atac armat în Washington DC, soldat cu moartea unui copil

Departamentul de Poliție Metropolitană din Districtul Columbia a publicat o declarație video cu privire la atacul ce a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă. Incidentul a avut loc la ora 23.11 (ora locală), potrivit The New York Times.

Asistentul șef Ashan M. Benedict a informat presa internațională că agenții de poliție au auzit mai multe focuri de armă la blocul 2900 din Martin Luther King, Jr. Avenue.

Autoritățile au intervenit de urgență la fața locului, unde au descoperit șase persoane rănite, dintre care trei au fost bărbați și două femei. Printre răniți se număra și o fetiță de șase ani, care a fost declarată de echipa medicală decedată.

Victimele atacului armat au fost transportate la mai multe unități medicală din zonă și, potrivit primelor informații, se află în afara oricărui pericol, situația lor fiind supravegheată de cadrele medicale.

Infractorii nu au fost încă identificați

Agenții de Poliție solicită ajutorul populației pentru a-i identifica pe atacatori.

Asistentul executiv al Departamentului de Poliție amintit a transmis că violențele sunt din ce în ce mai dese în Washington DC. „Prea multe atacuri armate au loc în acest oraș și mult prea mulți copii ajung să fie răniți. Copii inocenți”, s-a exprimat agentul Ashan M. Benedict.

„Orice atac armat care are loc în acest oraș nu este tolerabil și, din nou, suntem răspunzători pentru prea mulți copii ajunși victime ale împușcăturilor. Vă rugăm să ne ajutați să tragem la răspundere acești infractori”, a transmis Ashan M. Benedict.

Sâmbătă dimineață, la ora 01.00, mai multe blocuri erau încă înconjurate de benzi implementate de agenții de poliție, care interziceau deplasarea în zona imobilelor.

Departamentul de Poliție Metropolitană din Districtul Columbia a anunțat pe Twitter că este în căutarea unui autoturism negru, care ar avea legătură cu atacul armat din Washington DC. Autoritățile nu au oferit însă, mai multe detalii.

Numărul crimelor din marile orașe ale SUA a crescut cu 30% în ultimul an de zile, au transmis criminologii. În contextul restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de coronavirus, oamenii legii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea violențelor. În Washington DC, 101 cazuri de omor au fost raportate în ultimul an.