Atac armat în Germania. Un bărbat a rănit trei persoane la un eveniment politic

Atac armat în Germania. Un bărbat a rănit trei persoane la un eveniment politic Atac armat în Germania Sursa foto: Captura video

Atac armat în Germania, în orașul Mannheim, la un eveniment al unei organizații politice de dreapta. Un bărbat înarmat cu un cuțit a rănit trei persoane înainte să fie împușcat de forțele de ordine.

Un bărbat înarmat, posibil activist islamist a atacat cu un cuțit mai multe persoane la un eveniment politic. Trei persoane au fost rănite, înainte ca poliția să intervină și să-l împuște pe agresor.

Atac armat în Mannheim

Conform primelor informații, printre persoanele rănite în timpul agresiunii s-a numărat și un polițist. Ofițerii forțelor de ordine au folosit armele din dotare, în acest atac armat, împotriva agresorului. Bărbatul a fost rănit, însă nu mortal. El a fost reținut, iar conform polițiștilor nu mai există nici un pericol.

„Polițiștii au intervenit rapid, odată cu serviciile de urgență și un elicopter de salvare”, au spus reprezentanții poliției locale.

Ne puteți urmări și pe Google News

Atacul a avut loc în timpul unei demonstrații organizată de o formațiune de dreapta. Evenimentul s-a petrecut într-una din piețele centrale ale orașului Mannheim. Mai multe videoclipuri înregistrate la fața locului, arată intervenția oamenilor de ordine. Un polițist împușcă suspectul în timp ce presupusul agresor se lupta cu un alt bărbat.

Poliția a inițiat o anchetă

Într-o declarație online, poliția a transmis că nu poate oferi detalii despre împrejurările în care s-a produs acest atac armat. De asmenenea, nu a putut oferi detalii nici despre gravitatea rănilor victimelor. Ziarul local Mannheimer Morgen a citat un purtător de cuvânt al poliției spunând că unul dintre ofițerii aflați la fața locului a suferit răni grave.

„Are loc o operațiune majoră a poliției în piața din Mannheim”, se arată într-un comunicat al poliției legat de acest atac armat.

La evenimentul unde s-a produs acest atac armat urma să vorbească Michael Stürzenberger. Acesta este cunoscut drept un activist anti-islamist. De altfel, mitingul face parte din turneul său „Open Eyes”.

Mai multe înregistrări video arată atacul brutal comis de autorul încă neidentificat. Este vorba despre un bărbat cu ochelari și barbă. Acesta l-a atacat pe criticul islamist Michael Stürzenberger (59 de ani).

Atac armat asupra unui activist de extremă dreaptă

Michael Stürzenberger este cunoscut drept un activist anti-islamist. De altfel, mitingul face parte din turneul său „Open Eyes”.

Organizația sa Pax Europa a transmis că activistul de extremă dreaptă Stürzenberger se numără printre cei răniți. În vârstă de 59 de ani, Stürzenberger se descrie drept un jurnalist critic faţă de islam.

El a fost membru al mai multor organizaţii de extremă dreapta anti-islam, inclusiv al mişcării PEGIDA. Această structură organizează în mod regulat marşuri în oraşe, în special în estul Germaniei.

Din 2013 până în 2022, Oficiul de stat bavarez pentru protecția Constituției l-a inclus pe Stürzenberger în capitolul „Islamofobia relevantă pentru protecția Constituției”.