Astrologia cățeilor și pisicilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Astrologia cățeilor și pisicilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR Sursa: Horoscope wheel chart

Am mai spus multe și mărunte în cursul celor nouă ani care au trecut, despre Sf. Nicolae sau despre alte lucruri. Așa că în weekendul acesta o să dau curs unei dorințe mai vechi a domniilor vostre. În decursul anilor mulți mi-au scris întrebându-mă despre ”astrologia animalelor”, ce și cum este. Am tot amânat, dar astăzi am găsit de cuvință să răspund. De fapt ceea ce o să citiți este un rezumat din capitolul XXXII, ”Astrologia animalelor” din lucrarea mea ”Astrologia” scrisă în anul 1990 și niciodată publicată. Am dat în stânga și în dreapta informații, capitole întregi din cartea mea, mai mult în străinătate, în Marea Britanie și Franța, în primul rând. Am citit pe multe situri, gândurile mele, dar nu mă supăr, sunt chiar bucuros, măcar au copiat ceva adevărat și interesant. Dacă găsiți, pe net, informații mai cu umor despre astrologie se poate să fie opera mea, doar ”Astrologia este o metafizică veselă!”

Astrologia este holistică. Adică conferă o personalitate astrologică, o planetă și deci un semn zodiacal la orice e pe Pământ, lucru, ființă eveniment etc. Chiar Pământul are o personalitate astrologică, guvernat de Venus, în zodia Taur.  Atâta timp cât urmăm câteva reguli de bun simț pentru a evita antropomorfismul, putem defini cu ușurință rolul astrologiei în temperamentul câinilor, pisicilor și altor tovarăși de viață cu blană sau fără. Vom explica aici care sunt elementele astrologice de reținut, la ce animale se pot aplica, ce înseamnă și de ce este util să le cunoști pentru a-ți alege cel mai bine animăluțul de companie, ca să triești în armonie cu acesta.

Astrologia care vizează studierea temperamentului animalelor nu este, în sine, foarte diferită de cea rezervată oamenilor, cu toate acestea, trebuie făcute o serie de distincții esențiale.

Să precizăm mai întâi că această ramură a astrologiei nu este foarte individualizată, din motive practice (rareori cunoaștem momentul nașterii animalului) ca și din motive teoretice anatomice și fiziologice: stadiul dezvoltării psihice și mentale a animalului fiind diferite de cele umane. Unii cercetători spun că pisoii și cățeii ar avea mentalul unui copil uman de trei ani. Deci, un anumit număr de factori sunt inutili de luat în considerare, deoarece avem de-a face cu o psihologie și o personalitate relativ simple a cărei originalitate va diferi în cele din urmă mai mult sau mai puțin de la un reprezentant la altul în cadrul aceleiași specii.

Ne puteți urmări și pe Google News