Când soarta vrea să-ți joace feste, ți-l trimite avocat într-o poveste cu trafic și consum de droguri pe Oreste!
Reținut de DIICOT într-un dosar destul de întortocheat, care cuprinde și acuze de trafic de droguri, fostul șef al DGIPI are parte de un avocat „din oficiu” pe care, însă, nu l-a solicitat. Și ne îndoim că și l-ar fi dorit.
Oreste Teodorescu este ultimul nume care își putea da cu părerea pe marginea subiectului și să aibă și credibilitate. Dar, dacă nu are credibilitate, experiență tot are și asta nu o poate nega nimeni! Cunoscutul jurnalist a mirosit mai demult subiectul consumului de droguri, ba chiar liniile sale și cele ale procurorilor s-au intersectat și nu numai o dată.
Așadar, șamanismul nu-i este străin lui Oreste. Într-un articol intitulat „Misterele medicinii șamanice”, publicat în revista „Medic4All” și preluat de fiituinsutimaa.wordpress.com, Oreste Teodorescu dezbate aprins chestiunea. Aflăm, astfel, că în America Latina există demult „un medicament miraculos”, iar acest se numește chinină, fiind „un leac des utilizat de șamanii și vracii aborigeni, încă de la începutul vremurilor”. Aceste plante miraculoase „au capacitatea de a deschide portaluri către alte lumi, de a face posibilă comunicarea între vii și morți”.
Studiind mai bine șamanismul, Oreste și-a dat seama că până și personajele din literatură se „vindecau” cu ajutorul plantei ayahuasca. „O altă dovadă că aceste substanțe erau folosite în scop sacru, chiar religios o regăsim în Don Quijote, unde Cervantes îl descrie pe Clavileno, în clipa în care aiuritul cavaler trebuie să plece în aventură călare pe un cal de lemn, alături de dolofanul Sancho Panza, căruia îi spune «...în felul acesta, vom fi dimineață la Paris și seara la Potosi»”.
Pentru Oreste, e limpede: ayahuasca îți dă puteri magice, reprezintă „o capacitate de teleportare între mai multe lumi, fie ele mentale sau fizice”. Vorbim despre „o farmacopee naturală, superioară celei clasice”, cu „elemente profunde de astronomie, matematică sau teurgie”.
Se mai îndoiește cineva? Oreste are încă o explicație legată de beneficiile pe care planta ayahuasca le aduce consumatorului: „Preparată sub forma unui lapte gros și amărui, cânepa își lasă thc-ul în licoarea grasă, iar aceasta comută frecvența cerebrală beta pe alfa, adică conștientul este estompat de subconștient, de unde terapeutul își extrage informația necesară, accesând cronica naturii”.