ASTA-I CULMEA! Chinezii au dat în judecată Apple pentru "iPad"

ASTA-I CULMEA! Chinezii au dat în judecată Apple pentru "iPad"

Compania chineză Proview a dat în judecată Apple, pe motiv că ar folosi fără drept numele iPad.

Despăgubiri

În fapt, numele celebrei tablete PC chiar a fost deţinut de chinezi încă din 2001, însă a fost cumpărat de americani pentru suma de 55.000 de dolari. Acum, Proview susţine că, potrivit contractului, Apple nu ar avea voie să folosească numele în China.

Mai mult, aceştia cer o despăgubire de 38 de milioane de dolari, dar şi scuze din partea Apple. Procesul a început în China de anul trecut, iar în urmă cu câteva zile s-a luat şi o decizie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Unul dintre avocaţii Proview, Xie Xianghui, a declarat pentru postul de televiziune american CNBC că Instanţa Populară Intermediară din Huizhou, provincia Guangdong, a dat o sentinţă împotriva Apple arătând că "distribuitorii ar trebui să oprească vânzarea de iPad în China". Însă, potrivit sistemului chinez, sentinţa va avea efect doar în provincia Guangdong, şi nu la nivel naţional. Procese în 40 de oraşe

Între timp, Proview a deschis procese împotriva Apple în peste 40 de oraşe şi cer acelaşi lucru, interzicerea comercializării iPad.

Scandalul vine într-un moment total nepotrivit pentru cei de la Apple, care se pregătesc intens pentru lansarea unui nou iPad.

<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/bEM7D_-6nes" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>