Asta ascundea China de OMS. Cazurile de COVID-19 sunt în creștere!

Asta ascundea China de OMS. Cazurile de COVID-19 sunt în creștere!

Numărul cazurilor noi de îmbolnăvire de COVID-19, care a fost înregistrat în China, se află la cel mai înalt nivel din ultimele șase luni, la o zi după ce autoritățile comuniste de la Beijing au blocat accesul OMS în țară.

China a înregistrat joi un număr de 63 de cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 într-un interval de 24 de ore, ceea ce reprezintă un record, după luna iulie. Infectările cu noul coronavirus s-au înmulțit din cauza unui focar care a izbucnit în zonele limitrofe ale capitalei Beijing, pe care autorităţile încearcă să-l țină sub control, după cum relatează AFP.

China, care este țara de origine a noului coronavirus, unde infecțiile au apărut în urmă cu un an și de unde s-au răspândit în întreaga lume, a reușit să țină sub control boala, într-o mare măsură. Încă din primăvara trecută, autoritățile chineze au reușit să restrângă epidemia prin măsuri de restricţionare a deplasărilor, introducerea obligativității purtării măștilor de protecție sanitară pe scară largă și prin adoptarea unor de izolare. Astfel, au fost folosite inclusiv aplicații de urmărire, prin intermediul telefoanelor mobile, în cazul celor aflați în carantină.

În ultimele zile, însă, China a înregistrat bilanţuri în creştere - chiar dacă cifrele care indică numărul de cazuri se mențin cu mult sub nivelul celor anunţate în alte ţări.

Ne puteți urmări și pe Google News

Majoritatea cazurilor noi raportate joi au fost în Shijiazhuang, capitala provinciei Hebei, care înconjoară Beijingul, unde au fost semnalate 51 de contaminări, la care se adaugă 69 de cazuri asimptomatice.

Autoritățile au introdus noi măsuri de restricție

În aceste condiții, autoritățile au dispus ca toate şcolile din Shijiazhuang să fie închise, dat fiind că pe teritoriul acestui oraș locuiesc 11 milioane de oameni. De asemenea, s-a dispus ca principalele autostrăzi care duc la Shijiazhuang, situat la aproximativ 300 de kilometri sud de Beijing, să fie închise, iar cursele interurbane de autobuz să fie suspendate, astfel încât virusul să nu se poată răspândi și în afara orașului.

Gara principală din Shijiazhuang a fost, de asemenea, închisă, iar accesul călătorilor nu a mai fost permis în trenuri, conform televiziunii publice CCTV. Postul de televiziune a prezentat imagini cu cadre medicale complet echipate în costume de protecţie într-una din gările din Shijiazhuang, lângă călători.

Potrivit datelor oficiale, China a înregistrat 4.634 de decese asociate noului coronavirus şi peste 87.000 de contaminări, dintre care marea majoritatea în Wuhan (centru), de la începutul epidemiei.