Asociația de Monitorizare a Justiţiei:" PSEUDO-indignarea pe care o afiseaza Curtea de Casatie, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General şi DNA, nu va lasati ÎNŞELAŢI, NU este PROPRIE acestor institutii"
- Antonia Hendrik
- 3 februarie 2017, 11:07
Pe siteul de avocatură "AMJUST" se face o analiză la rece a stării actuale din Justiţie şi despre derapajele ei. "Indiferent că vorbim de Direcţia Naţională Anticorupţie, Parchetele, DIICOT, Instanţele judecătoreşti, Consiliul Superior al Magistraturii sau Inspecţia Judiciară, sistemul judiciar a funcţionat prost sau nu a funcţionat deloc, acolo unde ar fi trebuit să cureţe sistemul politic din România. Dosarele Revoluţiei si Mineriadei dacă ar fi fost soluţionate la timp ar fi dat ocazia unei curărţiri a societăţii româneşti de pioni importanţi ai comunismului roşu urmată de regenerare".
Motivaţiile vin cu exemple concrete argumentându-se faptul că: "Daca sistemul judiciar ar fi functionat, nu ar fi fost nevoie de ani de zile pentru ca Dragnea sau altii ca el, sa fie judecat si condamnat dar, in primul rand, Dragnea nu ar fi ajuns Dragnea, baron de Teleorman si multimilionar, din inginer mecanic auto si fiu de militian".
Daca Justitia functiona, astazi Florin Iordache nu ar mai fi Ministru de Justitie, pentru ca nu ar mai fi fost in libertate. Din pacate, sistemul judiciar este el insusi aservit acestor interese si oscileaza in aplicarea legii in functie de stapanul pe care il are la acel moment.
O constatare tranşantă vine când site-ul afirmă: "Pseudo-indignarea pe care o afiseaza la acest moment Curtea de Casatie, Consiliul Superior al Magistraturii, Parchetul General si DNA, nu va lasati inselati, nu este proprie acestor institutii. Ele nu au nici repere legale, nici morale. Au doar ordine pe care trebuie sa le execute".
În acest context AMJUST acuză: " Niciun moment nu s-a dorit condamnarea lui Dragnea, sau a lui Ponta, sau a lui Sova. S-a urmarit doar scoaterea lor din prim-planul politic, fara alte repercusiuni pentru faptele de coruptie de care se fac vinovati. De aceea au si fost cercetati, ei si altii ca ei, pentru mizilicuri, fiind trecute cu vederea marile fapte de coruptie".
"Unde este Parchetul? Unde sunt organele de politie? Niciun politist si nici un Procuror, din Teleorman sau de oriunde nu s-a auto-sesizat cu privire la faptele penale de notorietate din fieful lui Dragnea.Din contra, odata cu ascensiunea acestuia, oamenii din organizatia Teleorman, politie si asociatii de vanatori, au devenit judecatori sau procurori la Bucuresti".
Problemele societăţii nu se vor putea rezolva nicidată dacă nu se elimină corupţia din Justiţie
"Din pacate, indiferent care va fi rezultatul, problema va ramane – coruptia sistemica de la nivelul clasei politice si a Justitiei. Si pana ce aceasta din urma nu va fi rezolvata, nici societatea romaneasca nu se va insanatosi", scrie AMJ.
Răspunsurile dar şi soluţiile problemelor cu care ne confruntăm astăzi pot fi găsite "in Constitutia Romaniei din 1923, singura care din punct de vedere juridic poate sa fie act fundamental al Statului de drept si care a fost uzurpat de regimul comunist, care nu a fost niciodata abrogata si care, prin efectul principiilor fundamentale de drept, se reinstituie de drept si produce efecte de la momentul la care nu mai exista o piedica juridica, respectiv de la momentul la care regimul comunist a fost, cel putin la nivel declarativ, rasturnat".
"Iata de ce ne aflam aici acum. Nu pentru ca Dragnea incearca sa isi scape pielea, sau pentru ca alte caricaturi politice precum Florin Iordache au ajuns in Parlament, forul cel mai inalt legislativ al Romaniei, ci pentru ca dupa 1989 nu a existat o reinstaurare reala a Statului de drept si o reforma a sistemului judiciar, aparat intesat de oameni care in numele “legii si Constitutiei” trimiteau la moarte sau munca silnica pe cei care se opuneau regimului comunist si care in prezent se gasesc ei sau ucenicii lor in cele mai inalte functii sau pozitii in Justitie nelasand sistemul judiciar sa se regenereze in mod natural" concluzionează amjust.ro.