Compania de asigurări răspunzătoare pentru ultimul concert al lui Michael Jackson, care nu a mai fost susținut din cauza morții artistului, i-au solicitat unui judecător să anuleze polița de asigurare de 17,5 milioane de dolari semnată cu organizatorii concertului, AEG Live.
Reprezentanții Lloyd of London au acționat în instanță AEG Live, astăzi, la aproape doi ani de la moartea "regelui muzicii Pop". Ei susțin că nu li s-a spus că Michael Jackson lua, în perioada dinainte să moară, medicamente foarte puternice, scrie "The Guardian" în varianta online.
Cântărețul a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, fără să apuce să susțină cele 50 de concerte care fuseseră programate să aibă loc în Londra. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile americane, Michael Jackson a murit după ce medicul său personal, Conrad Murray, i-a administrat un cocktail foarte puternic de sedative și anestezice. Procesul în care Conrad este acuzat de ucidere din culpă va începe în luna septembrie.
Polița de asigurare semnată are ca obiect anularea sau amânarea concertelor din Londra ale lui Michael Jackson, în cazul în care vedeta s-ar fi îmbolnăvit, accidentat sau ar fi murit. Reprezentanții Lloyd of London doresc însă anularea poliței, în condițiile în care, susțin ei, compania AEG nu le-a comunicat trecutul medical al artistului și faptul că acestuia îi fuseseră prescrise droguri foarte puternice, deși deținea aceste informații.