Evenimentul Zilei > Economie > ASF a stabilit noile criterii de calcul a POLIȚELOR de asigurare auto. RCA de 7.500 de lei pentru o autoutilitară
ASF a stabilit noile criterii de calcul a POLIȚELOR de asigurare auto. RCA de 7.500 de lei pentru o autoutilitară

ASF a stabilit noile criterii de calcul a POLIȚELOR de asigurare auto. RCA de 7.500 de lei pentru o autoutilitară

Ca urmare a discuțiilor avute astăzi la sediul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu reprezentanți ai patronatelor din domeniul transporturilor s-au stabilit elementele care vor fi luate în considerare în calculul tarifelor de referință pentru poliţele RCA, a anunțat ASF.

Acestea sunt

   –    frecvența și dauna medie, ținând cont și de daunele întâmplate și neavizate precum și de trendul acestora, conform         datelor statistice publicate la nivel de piață (raportul Milliman), actualizate la 30 iunie 2016;
   –    încărcarea pentru cheltuieli administrative, achiziție, taxe etc., de maxim 25%;
   –    încărcarea pentru aplicarea sistemului bonus/malus.

De exemplu, se estimează un tarif țintă de aproximativ 7.500 lei/an pentru autoutilitare de peste 16 tone, clasa bonus-malus B0. Acest tarif țintă nu include încărcări pentru profit și marja comercială.

Pentru transparență, în grupurile de lucru vor fi cooptați și reprezentanți ai asociațiilor patronale din transporturi.
La întâlnire au participat reprezentanți ai UNTRR, APTE 2002, FORT, Apulum și ASF.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: