Așa se taie corect o portocală. Toți am greșit până acum

Sursa foto: Arhivă EVZ

Tăierea unei portocale nu pare a fi atât de complicată pentru cei mai mulți dintre noi. Cu toate acestea, potrivit unui expert în fructe, am făcut-o greșit toată viața. Thanh Truong, cunoscut sub numele de @fruitnerd pe Instagram, împărtășește în mod regulat trucurile sale inteligente cu privire la fructe și legume. Ultima demonstrație despre cum se taie corect o portocală a făcut furori.

Greșeala pe care o facem

Thanh spune că majoritatea oamenilor ajung să taie portocalele prin miezul central, ceea ce lasă "tulpina amară" pe majoritatea segmentelor. Astfel, el a propus o metodă diferită.

"Dacă tăiați portocalele prin miezul central, lăsați firul fibros alb pe fiecare segment. Iată o metodă mai bună - mutați cuțitul în partea laterală a pedunculului și tăiați doi obraji, apoi repetați, tăind două pene mici în partea laterală a miezului. Acum, că ați îndepărtat tulpina fibroasă și amară, tăiați obrajii în trei felii. Nu numai că puteți vedea diferența, dar din punct de vedere al texturii, fiecare mușcătură este mai suculentă. Diferența dintre copiii noștri care doar sug carnea și cei care o mănâncă întreagă este felul în care o tăiem”. Video, AICI.

Cum alegem cele mai bune portocale

Pe lângă tehnica privind tăierea portocalelor, Thanh a dat și sfaturi despre ce portocale să cumpărăm din supermarket: "Când cumpărați portocale, asigurați-vă că sunt grele pentru mărimea lor - o portocală mai grea are mai puține șanse să se fi deshidratat în timpul depozitării sau să aibă pulpa uscată. Portocale grele = suculente! Portocalele care sunt coapte de pe copac se vor înmuia puțin, pe măsură ce se umflă cu suc. Așadar, căutați portocale care nu sunt tari ca piatra!"