Evenimentul Zilei > Monden > Artist ucis de poliție în Rusia lui Putin. I s-au „plantat” droguri și a fost decapitat
Artist ucis de poliție în Rusia lui Putin. I s-au „plantat” droguri și a fost decapitat

Artist ucis de poliție în Rusia lui Putin. I s-au „plantat” droguri și a fost decapitat

Trupul lui Dimitry Fyodorov a fost găsit pe o cale ferată din orașul Omsk pe 26 decembrie, anul trecut, iar poliția a declarat moartea ca fiind un accident sau o sinucidere.

Cu o săptămână în urmă, artistului i-a fost înscenată o faptă penală, polițiștii ruși plantând droguri asupra sa.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a înregistrat un videoclip, cu o săptămână înainte să moară, în care a povestit cu lux de amănunte cum agenții ruși au plantat asupra lui droguri și cum l-au forțat să spună că ar fi traficant.

În urma morții sale, clipul a ieșit la suprafață și, astfel, s-a dat drumul unei noi anchete care a adunat suficiente probe pentru dovedirea abuzului de putere săvârșit de agenți.

„I se poate întâmpla oricui”, a avertizat artistul Fyodorov în videoclipul înregistrat înainte de moartea sa.

În acest dosar  se arată și faptul că în aceeași lună în care s-a petrecut înscenarea tânărului, alți cinci polițiști din Moscova au fost anchetați pentru încercarea de a-i înscena un dosar penal jurnalistului rus Ivan Golunov.

Gulunov a spus în 2019 că toată lumea trebuie să dea mai multă atenție acestor dosare fabricate pentru că el crede că este o tactică obișnuită a poliției ruse de a scăpa de oamenii incomozi.

În Rusia se regăsesc cei mai mulți condamnați pentru trafic de droguri sau crime legate de droguri, comparativ cu Europa.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: