Evenimentul ZileiMondenFiul unui celebru lăutar este cel care a interpretat imnul la parada de 1 Decembrie

Fiul unui celebru lăutar este cel care a interpretat imnul la parada de 1 Decembrie

Fiul unui celebru lăutar este cel care a interpretat imnul la parada de 1 Decembrie
Artistul care a interpretat imnul la parada de 1 decembrie este fiul unui celebru lăutar. El a declarat că a fost foarte emoționat, chiar dacă a mai cântat și anii trecuți imnul României.

Alexandru Constantin, zis Alex Gigantu’, este artistul care a interpretat imnul României la parada de 1 decembrie. El este solist al Ansamblului Artistic „Doina” al Armatei și fiul celebrului lăutar Nicu Gigantu.

Acesta a cântat, tehnic, impecabil și că nu s-a folosit nici de tabletă, așa cum a procedat Andra când a intonat imnul la meciul România-Elveția. Alături de el a cântat și corul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, format din 100 de studenţi. Baritonul și-a anunțat și fanii că va fi „interpret al Imnului de Stat al României în cadrul Paradei Naționale a M.Ap.N”.

Ne puteți urmări și pe Google News

A cântat și cu Ovidiu Komornik și Marcel Pavel

Baritonul Alexandru Constantin a declarat că a mai cântat la paradele de 1 decembrie, dar că de fiecare dată are emoții. El a mai spus că avut colaborări și cu Ovidiu Komornik și Marcel Pavel.

„Sunt solist al Ansamblului Artistic ‘Doina’ al Armatei din 2017. Înainte am fost profesor de muzică, între 2012 și 2016, la grădiniță și la Școala de Muzică din Sectorul 3. Am absolvit Conservatorul București la Interpretare Muzicală Canto, am avut colaborări cu Ovidiu Komornik și Marcel Pavel. Sunt invitat oficial la toate delegațiile și momentele oficiale ale Ministerului Apărării pentru a cânta imnul și alte cântece. Fac parte din personalul civil”, a spus baritonul.

Alexandru Constantin a repetat o lună pentru acest moment

Pentru acest moment, artistul a repetat o lună. Acesta le-a transmis românilor că sentimentul de patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare.

„Este cea de-a cincea paradă la care cânt. Prima dată l-am cântat la parada din 2017. De fiecare dată când sunt cooptat să cânt imnul national, emoția este diferită, dar frumoasă, încerc să o folosesc în mod constructiv. Sentimentul acesta de român patriot ar trebui să existe în fiecare zi, nu doar în zi de sărbătoare.

alexandru constantin
Artistul care a interpretat imnul la parada de 1 decembrie. Este fiul unui celebru lăutar. Sursa foto Youtube

Este un moment deosebit, este o onoare pentru mine de fiecare dată, accept cu plăcere și doresc să iasă lucrurile cât mai bine, îmi place performanța. Noi începem cu o lună înainte repetițiile, dar chiar dacă se fac repetiții temeinic momentul actului artistic a fost emoționant. Prima dată când am interpretat imnul, emoțiile au fost ieșite din comun”, a spus acesta pentru Gândul.

Alexandru Constantin n-a vrut să fie lăutar

Alexandru Constantin a spus că a moștenit talentul artistic al tatălui său, dar că nu și-a dorit să fie lăutar. Chiar dacă a absolvit Conservatorul, el a mai cântă și muzică de petrecere, alături de Nicu Gigantu.

„Talentul artistic l-am moștenit de la tata, dar și de la mama mea, pentru că amândoi părinții cântă muzică de petrecere. Eu însă, am decis să studiez muzică mai elevată, am urmat liceul de muzică și Conservatorul, unde am studiat canto și pian. Am ales să nu calc pe urmele celebrului meu tată, pentru că muzica lăutărească este mai greu acceptată în lumea muzicală. Uneori mai cânt și eu muzică de petrecere, dar doar alături de tatăl meu și asta destul de rar”, a spus Alex Gigantu’.


Accesează: