Armata Ucrainei este în doliu. Comandantul Batalionului 1 din Regimentul Azov a murit

Armata Ucrainei este în doliu. Comandantul Batalionului 1 din Regimentul Azov a murit Sursa foto: Arhiva EVZ

Oleg Mudrak, maiorul și comandantul Batalionului 1 al Regimentului Azov a murit. Anunțul a fost făcut de nepotul maiorului și confirmat de soția acestuia. Maiorul a luptat în Mariupol și a fost capturat de ruși la Azov. Motivele morții sale nu au fost făcute publice.

Armata Ucrainei este în doliu. Maiorul și comandantul Batalionului 1 al Regimentului Azov, Oleg Mudrak, cu indicativul „Suhar”, a murit. Anunțul a fost făcut de nepotul său pe rețelele de socializare. Soția maiorului, Ekaterina Prokopenko, a confirmat informația. Oleg Mudrak a luptat în Mariupol, a trecut printr-un atac terorist și a reușit să supraviețuiască torturii rușilor.

Maiorul a stat timp de jumătate de an în captivitate și a făcut față atacului terorist de la Ielenovka. Familia a anunțat decesul lui, însă nu au precizat cauza morții sale.

„Mudrak Oleg Vasilievici, maior, erou, soț de oțel, unchiul meu, fratele meu, sprijinul meu, mândria mea, farul meu și un exemplu de caracter!”, a scris nepotul ofițerului pe contul de Instagram.

Ne puteți urmări și pe Google News

În postare, nepotul maiorului susține că unchiul său nu a dorit ca moartea lui să fie „o sărbătoare cu lacrimi”, ci a vrut ca apropiații lui să se întâlnească și să zâmbească în timp ce își amintesc cele mai frumoase momente petrecute cu el.

„A ars această viață, s-a bucurat și a aprins inimile tuturor oamenilor din jur. A făcut tot posibilul ca eu să devin cine sunt. Prin urmare, nu va dispărea niciodată din mintea și din inima mea. Vreau să fiu un om demn de Oleg, ca să se uite la mine din Valhalla și să simtă doar mândrie pentru mine”, a scris nepotul soldatului ucrainean.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Muay Thai Coach Danya (@_mudrak.d_)

Comandantul Batalionului 1 din Regimentul Azov a murit acasă

Ekaterina Prokopenko, soția maiorului care a fost capturat de ruși la Azov, a postat și ea un mesaj în care dă de înțeles că moartea lui Oleg Mudrak ar fi survenit din cauza captivității și a torturii. Ea a precizat că maiorul s-a stins din viață acasă, precizând că se va asigura că moartea soțului va fi răzbunată.

„Un militar care a trecut prin iad s-a oprit. Consecințele captivității și torturii. Nu vreau să mă gândesc la ceea ce ne așteaptă mai departe, dar, cu siguranță, ne vom răzbuna ”, a scris soția comandantului Regimentului Azov.