Evenimentul Zilei > Monden > Armata română pe locul 9, înaintea Rusiei | Horoscopul lui Dom’ Profesor
Armata română pe locul 9, înaintea Rusiei | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Armata română pe locul 9, înaintea Rusiei | Horoscopul lui Dom’ Profesor

Pe 1 septembrie s-au născut Rocky Marciano, Kenneth „Roy” Thomson, Edgar Rice Burroughs, Barry Gibb, Gloria Estefan, Dudu Georgescu, Ion Oblemenco.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Dionisie Exiguul, Simeon Stâlpnicul şi Marta mama sa, 40 Muceniţe din Adrianopol.

Septembrie, numit şi răpciune, răpciuni, vinimeriu, viniceriu, viniţel. La 1 septembrie începe Noul an Bisericesc cu Sf. Simion Stâlpnicul.

Tradiţional „Sf. Simeon (Simion) ţine cerul şi pământul, adică stâlpii pământului ce stau pe peştele din mare… protectorul păserilor şi mai ales al cocoşului… Sf. Simion ţine anul – cum este ziua lui aşa va fi tot anul… dacă tună, toamna va fi lungă!” Tudor Pamfile, Sărbătorile la români, 1997, pagina 169.

Evident, o calchiere a titanului Atlas. Influenţat de misterele egiptene prin creştinarea pitagoricilor alexandrini în secolul III, creştinismul nuanţează susţinera cerului prin forţa  credinţei.

Există un „stâlp”, controversat prin confuzia de nume, Sf. Iuda, şi un „stâlp” foarte puternic, Sf. Simion, care, într-o întâmplare populară se opune chiar lui Dumnezeu, oprind vânturile.

O dualitate perfectă: Joachim şi Boaz, stâlpii din Templul masonic!

"Evenimentul Zilei" din 1 septembrie 1939  a fost începutul celui de al Doilea Război Mondial. În zorii zilei, Germania a invadat Polonia.

În istorie, statele agresoare întotdeauna au provocat, au înscenat, un eveniment emoţional ca să atragă simpatia opiniei publice şi să justifice actul de agresiune drept un răspuns la forţă, drept represalii justificate.

În cazul WW2, germanii nazişti au produs "incidentul Gleiwitz",  în noaptea de 31 august spre 1 septembrie 1939.  A doua zi, 1 septembrie 1939 Hitler a pretins că "teritoriul sfânt al Germaniei" a fost atacat de trupe poloneze care au ocupat staţia de radio de la Gleiwitz, din apropierea frontierei cu Polonia, şi au lansat în eter ameninţări şi provocări.

Totul, extrem de adevărat! Trupe de asalt, de elită, germane, îmbrăcate în uniforme poloneze au executat respectivul atac, vorbind tare şi înjurând în limba poloneză, au luat prizonieri pe cei de la radio, pe care i-au încuiat într-un birou. Apoi s-au retras lăsând unul, sau câţiva morţi, nu mai ţin minte, polonezi adevăraţi, îmbrăcaţi în uniforme de război şi cu o hartă falsă care arăta închipuite planuri de atac împotriva Germaniei.

Cât de pregătită de război era Polonia şi cât dorea acest război s-a dovedit în prima bătălie de la Westerplatte în care mândrii polonezi au atacat tancurile naziste cu cavaleria şi cuirasatele cu pietre! Și polonezii s-au bazat pe tratatul cu marile puteri militare de atunci Marea Britanie și Franța, care nu au mișcat un deget. Ei nu mai fac această greșeală, în prezent, se înarmează cât pot, noi… vai de capul nostru!

În istoria, mai veche, sau mai nouă, Statele Unite ale Americii s-au dovedit, incontestabil, marele maestru, profesorul strategiilor de implicare într-un război. Totul este perfect pus la punct. De la ”pieile roșii” care au aruncat în apă baloturile de ceai englezești în portul Boston, pretext pentru Războiul de Independență, trecând prin minciunile nordiștilor privind imaginare atrocități comise de confederați și asmuțirea negrilor asupra sudiștilor, apoi Alamo, războiul mexican, când generalul Sam Houston a așteptat ca armata mexicană să măcelărească legendele Vestului, de la Davy Crockett la Jim Bowie, care fuseseră asigurați de ajutor. Apoi nava scufundată de germani, care era bine-merci în port la Philadelphia, pretext pentru intrarea în WW1. Pearl Harbour de care guvernul american știa foarte bine, avea codul telegramelor japoneze și știa că japonezii or să atace, când, cum și cu ce forță. De aceea au dat ordin ca portavioanele și noile distrugătoare să iasă din port. Mai mult l-au ținut pe amărâtul de ambasador japonez să aștepte în anticamera ministrului de externe aproape două ore. Japonezii calculaseră, în funcție de fusul orar, ca declarația de război, ultimatumul, să fie înmânate părții americane cu o jumătate de oră înaintea atacului de la Pearl Harbour. Așa ar fi fost corect și onorabil. Americanii au transformat totul într-o mare ”infamie” l-au primit pe ambasador după ce începuse atacul japonez în baza din Hawai. Au pierit peste două mii de americani. A cui a fost infamia? Dar ce vorbesc, armele de distrugere în masă, fata morgana, niciodată găsite, care a declanșat invazia din Irak. Mereu și mereu, când vor să intre în război, partea agresoare își crează un casus belli, o ofensă majoră, un atac închipuit, care să justifice represiunea.  Din nefericire, se (va) repetă…

În istorie americanii sunt "obligaţi" de o gravă ofensă, sau de un principiu înălţător, de o nerespectare gravă a convenţiilor internaţionale, să dezgroape securea războiului!

Aceiaşi propagandă de război a fost folosită, cu mult succes, acum aproape două mii de ani de către Imperiul Roman. Întotdeauna graniţa imperiului era atacată de hoarde barbare care tăiau capete şi purtau pruncii în suliţe. Poporul, furios, se aduna în forum şi cerea răzbunare. Senatul vota repede o lege, iar împăratul îşi freca mâinile şi mai pleca cu vreo două-trei legiuni să mai anexeze o regiune din Europa.

Treburi de imperii. Sfatul meu, ca astrolog: "ciocul mic şi joc de glezne"! Până se mai ridică un pic ceaţa şi vedem şi noi… de partea cui am fost distribuiți! Pentru că, dragi lupi, padawani și hobbiți, sunt multe șervețele pe lumea asta, să ne amintim de șervețelul lui Churchill, Occidentul ne-a trădat de mai multe ori numai în secolul XX, să ne așteptăm la ce este mai rău.

Pentru că am vorbit de armată, să vorbim un pic de armata română. Avem militari excepționali, poate cei mai buni din Europa, sub mai multe aspecte, citez numai: aprecierea corectă a situației pe teren, flexibilitatea adaptării la condiții grele, calități tehnice specifice superioare, curaj în fața inamicului. Știu ce spun, nu mă contraziceți, am sursele mele, citez din sursele de peste ocean. Prezența trupelor noastre în teatrul de oprațiuni, în condiții de război adevărat, a fost de o importanță capitală în pregătirea trupelor noastre. Acum avem câteva regimente care știu ce este războiul și ce se facă în condiții ostile. Avem ofițeri și generali care știu tactică și strategie moderne și cum să-și protejeze mai bine subordonații. Dar, din nefericire, toți acești bărbați și femei de excepție nu sunt înarmați. Fără a intra în domeniul informațiilor clasificate, armata română, cu dotarea din prezent, ar putea să câștige doar o bătălie din al Doilea război mondial. Una mică, nu Kursk sau Normandia!

De aceea am fost surprins când, într-o listă de zece, Armata Română este pe locul nouă, înaintea Rusiei. Iată:

USA, Cehia, Marea Britanie, Serbia, Spania, Grecia, Israel, Suedia, ROMÂNIA, Rusia – acesta este lista, clasamentul, cu armatele care au cele mai sexy femei militari. Este interesant comentariul pentru România:  ”Romania. După variate clasamentele online, femeile din armata română sunt unele dintre cele mai sexy din lume. Aceasta este interesant pentru că România nu este cunoscută ca având o armată numeroasă, sau avansată. Bănuim că armata română a selecționat înadins aceste femei foarte sexy ca o modalitate de a distrage forțele inamice, de la cel mai înalt general, la ultimul soldat.”

Din această listă lipsește o țară, care are în prezent, poate, cea mai bună armată din Europa: Polonia! Nu lipsește, pentru că femeile nu sunt admise în trupele operaționale de line, dar au un rol major în Garda Națională!

Este și asta o modalitate, femeile, femeile frumoase au schimbat soarta imperiilor. Cu toate că vreo cincizeci de F-18, două sute de Panther, o sută de Apache, două mii de Oerlikon și Stinger cât cuprinde ar lăsa pe fetele astea sexy să se bronzeze, să fie liniștite.

Vedeți, dragi lupi, padawani și hobbiți, strămoșii noștri, romanii, aveau o vorbă înțeleaptă: ”Si Vis Pacem Para Bellum!”

O armată puternică, bine înarmată, garantează pacea! Exemplul Poloniei. L-ați văzut pe Erdogan cum miorlăie pe lângă ei, cu nu știu ce alianță scoasă din joben? Asta pentru că un mândru general de blindate, un pan adevărat, a declarat că nimeni nu le mai stă în față și că pot călca Turcia în picioare în două zile! Ceea ce este foarte adevărat, niciodată, în istorie, turcii nu au avut nimic de spus în fața ”cavaleriei cu pene”. Bun, cavaleria poloneză are acum tancuri Abrams M1A2, fără pene!

În istoria noastră recentă, ați văzut cât de a dracului, Doamne iartă-mă, a fost Ucraina cu România în diferendele de frontieră, platforma continentală, șenalul Dunării și Insula Șerpilor. Pentru că se știa superioară din punctul de vedere al armatei. O armată puternică și bine înarmată, pe lângă înlăturarea pericolului războiului, contribuie la nivelul de trai, la bunăstarea cetățenilor. Pentru că se poate negocia cu oricine, de pe poziții de forță și obține avantaje, pentru că are dreptate cel puternic.

Dragi lupi, padawani și hobbiți, în viața de astăzi nu câștigă niciodată cel mai bun, mai blând, mai credincios, ci cel mai puternic!

De aceea dacă ne știm buni, blânzi și credincioși trebuie să ne înarmăm, să devenim și puternici, atunci putem să facem alianță regională cu Polonia, care își răcește gura degeaba, pe canalele diplomatice, de mult timp, în această direcție.

NOTĂ. Am primit multă corespondență, foarte multă. Toată lumea mă pune la zid că de ce scriu mai puțin. Nu scriu mai puțin! O altă temere este eclipsa de Soare de astăzi. Am mai spus și altădată, mereu și mereu, ce calitate inferioară au astroloagele de la televizor. Prognoza lor privind eclipsa inelară de Soare este pentru Madagascar și Centrul Africii, nu pentru România. Acolo se vede eclipsa și dacă femelele alea ar lua un manual elementar de astrologie ar vedea că fenomenele astronomice, interpretate astrologic, au efect numai acolo unde se văd cu ochiul liber, pe suprafața care o afectează. Bun, prostia acestor femei este întrecută doar de neștiința astrologiei, îmi pare rău că vă sperie și vă îngrijorează nefondat, dar nu este un fenomen numai românesc, parcă s-a prostit toată lumea!

Stați liniștiți, nu vă fie frică, destinul ca manifestare a lui Dumnezeu știe ce face, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi.

BERBEC  Se pare că astăzi ai o gândire mai flexibilă, fără încăpăţânări, ceea ce te face mai simpatic celor din jurul tău. Folosește momentul tău de popularitate ca să stabilești niște lucruri! Nu te cruţi, faci eforturi ca să-ţi realizezi scopurile. Se pare că, azi, ai o gândire pozitivă, fără încăpăţânări, ceea ce te face mai simpatic celor din jurul tău şi obţii uşor sprijin. Dar, trebuie sa dai curs incapatanarii pozitive care te caracterizeaza. Incapatanare care bine investita se numeste tenacitate si va aduce in viitor dividente foarte frumoase. Spirituale sau materiale, depinde in ce investesti. In nici un caz sa nu fii zgarcit, patima care te apuca cand nu trebuie. In primul rand la sentimente.

TAUR   Nu trebuie să fii zgârcit, când nu trebuie. Azi tebuie să fii doar cumpătat! Nu-ţi face griji, viitorul îţi e favorabil! Relaxează-te şi plăteşte preţul distracţiei fără strângere de inimă! Trebuie, însă, să eviţi discuţiile aprinse cu colegii, asociaţii sau în familie.  În relaţiile amoroase nu te lăsa condus numai de pasiunea ta cea mare şi devastatoare, mai foloseşte-ţi şi mintea.  Câştig de bani, probabil nu foarte mulţi, este, probabil, zi de salariu. Ultima parte a segmentului de timp are o componenta nelinistitoare, din cauza influentei lui Venus, patroana ta celestă.

GEMENI   Gândirea pozitivă şi arborarea unui zâmbet permanent te fac să obţii sprijin chiar de la persoanele care nu te plac aşa de mult. Astăzi ai o zi favorabilă, mai ales în domeniul social. Aspectele planetelor favorizează abilitatea nativilor din Zodia Gemenilor de a rezolva problemele legate de relaţiile cu terţi sau cu autorităţile. Este o zi propice pentru implicare profesională. Trebuie să-ţi îndreptaţi atenţia înspre activităţile simple, dar aducătoare de profit. Este una din zilele in care ai vrea să stai cu perna pe cap şi să nu te caute nimeni. Nu ai noroc, este o zi densă şi cam obositoare!

RAC   Spiritul tău pacifist şi dorinţa permanentă de armonie găseşte aprobarea şi susţinerea celor din jur. Lumea s-a săturat de conflicte şi înfruntări, aşa că pașnicul  Rac poate să fie ”#1”! Perioada este de asemenea favorabilă nativilor cu activităţi legate de ştiinţă, tehnică sau tehnologie. Gândeşte-te să faci lucrurile cum trebuie, cu tragere de inimă, respectând, în același timp interesele tale pe termen lung. Ai tendinţa să vezi jumătatea goală a sticlei, ceea ce nu este deloc vesel. Ai răbdare, că vine norocul şi pe uliţa ta, este doar anul tău favorabil!

LEU   Domeniul sentimental, în special, este pozitiv influenţat, la fel şi carisma proprie a nativilor din zodie – profită de favorurile stelelor, dar fără să exagerezi. Zâmbeşte, fii normal! In lumea personală pe care ţi-ai creat-o, functionează atât destinul, cât şi liberul arbitru, astăzi foloseşte-ţi propria capacitate de decizie. Domeniul sentimental este pozitiv influenţat. Leii şi leoiacele trebuie să-şi îndrepte atenţia către asociaţi, parteneri sau colegii de la serviciu pentru ca să evite să fie păcăliţi cu prea mare uşurinţă. Spun acest lucru pentru că de obicei leii-paraleii sunt foarte naivi şi creduli. Leii se prind şi cu mâncare pentru pisici!

FECIOARĂ   Veşti bune pe care nu prea le mai aşteptai, dar la care sperai. Mici favoruri din partea anturajului apropiat, a familiei. Seara plăcută, la un spectacol, sau… de când nu ai mai dansat? Trebuie să dai dovadă de tact şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în nici un fel. Dacă ai propria afacere trebuie să fii foarte atent la consumurile indirecte adică la electricitate, gaze, apă, combustibil. Foloseşte cu isteţime resursele pe care le ai. Rezolvă cu mult calm discuţiile cu partenerii sau prietenii, un zâmbet şi o bătaie pe umăr pot rezolva multe.

BALANŢĂ   Perioada zilei de azi te ajută să te înţelegi mai bine cu cei apropiaţi, cu cei dragi. O veste care îți ridică multe întrbări. Afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi. Numai astăzi – mulţumeşte frumos pentru sfaturile date şi uită-le imediat. Propria inteligenţă şi intuiţia vor rezolva situaţia. Nu cheltui cu gândul aiurea sau sedus de reclame! Abia pe seara iţi vei aminti ca ai uitat un lucru relativ important, dar este deja prea tarziu ca sa mai poti face ceva, asa incât vezi cum se poate repara situaţia!
 
SCORPION   Mare atenţie dacă trebuie să faci astăzi promisiuni. Orele dimineţii sunt cele mai bune pentru angajamente sau interese personale. Dragostea este mai bine aspectată în a doua parte a zilei. Dă mai multa atenţie condiţiei fizice, aspectului. Îngrijeşte-te! Nu-ţi schimba intenţiile, tenacitatea aduce succes. Un semn de foc îţi poartă noroc şi te ajută să ieşi dintr-o încurcătură. Ai din nou trăiri pozitive şi o dispoziţie ştrengărească către escapade nocturne precum cotoii pe acoperiş.  Sănatatea este buna, atentie insa la accidente si incidente, sigur, doar pentru un procent din nativi!

SĂGETĂTOR  O dimineața bună. Tot ce îţi propui, la nivel rezonabil, îţi iese azi cu relativă uşurinţă. Poţi face un bilanţ onest şi să vezi ce e necesar să faci în continuare, pe drumul tău strategic. O veste bună pe care o aşteptai. Aspectele favorabile din casa a doua, a banilor şi a proprietăţilor, trebuie puse în valoare, dar fără să-ti asumi obligaţii pe termen lung. Trebuie să ai încredere în promisiuni si sa pastrezi vie speranta, dar nu te implica total.  Unele surprize plăcute si o seară agreabilă.

CAPRICORN    Conjunctura arată că astăzi poţi coopera foarte bine cu semnele de aer şi foc dar mai puţin fericit cu semnele de apă si pământ. Evită Scorpionii şi Fecioarele, care pot să-ți facă probleme. E linişte şi ţi se pare că deţii controlul situatiei. De fapt, mai amâni lucrurile pentru incă o zi, fără să iei o nicio hotărâre. Nu este o perioadă indicată pentru asumarea de obligaţii pe termen lung sau formarea de noi asociaţii. Trebuie să fii tolerant şi diplomat, să arăţi consideraţie şi spirit de cooperare, pentru a evita o serioasă decepţie sentimentală şi probleme nesfârşite la serviciu.

VĂRSĂTOR  Dimineața trebuie să te concentrezi, este o zi densă și plină de probleme. Dar, afacerile personale şi sentimentale sunt aspectate favorabil. Limitează cheltuielile la strictul necesar. Planurile tale se pot derula în continuare. Totuşi, un procent dintre nativi, în aceasta perioadă, cu aspecte complexe, nu se simte chiar în largul lui, anumite sentimente restrictive şi dezamăgiri existenţiale se amplifică. O pierdere poate fi evitată prin grijă şi atenţie. Trebuie să fii mai optimist şi să gândeşti şi să faci bine.  Afacerile personale şi cele amoroase sunt, însă, bine aspectate. Promoveză interesele proprii.
 
PEŞTI   O perioadă plată, în muncă, acalmia te face mai optimist și mai dornic să te ocupi de interesele tale. Încearcă să te odihnești cât trebuie, refacerea forțelor este cheia performanței! Ziua este favorabilă pentru obţinerea de ceva putere, de mai multă libertate personală. De fapt este vorba de încununarea unor eforturi trecute, rezultate care îţi fac plăcere şi te fac să gândeşti că nimic nu este întâmplător sau degeaba. Oboseala acumulată şi vremea ciudată te trag la somn. Profită! Dar nu prea mult timp şi în orice caz nu prea devreme, asta ca să nu pierzi o seară delicioasă!

 

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: