Evenimentul ZileiInternationalArmata Națională moldoveană nu se înarmează, ci se modernizează: „Avem echipament de tip sovietic, produs în anii 60-70”

Armata Națională moldoveană nu se înarmează, ci se modernizează: „Avem echipament de tip sovietic, produs în anii 60-70”

Armata Națională moldoveană nu se înarmează, ci se modernizează: „Avem echipament de tip sovietic, produs în anii 60-70”
Republica Moldova își va reechipa forțele armate pentru creșterea mobilității, sporirea nivelul de foc și asigurare defensivă, afirmă oficialii de la Chișinău.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova așteaptă asistență din partea partenerilor occidentali care să asigure mobilitatea, creșterea puterii de foc, protecție antiaeriană și antitanc.

Secretarul de stat al Ministerului Apărării al Republicii Moldova, Valeriu Mija, a declarat în cadru unei emisiuni de televiziune că Armata Națională moldoveană nu se înarmează ci se modernizează. „Dacă ne referim la componenta militară, nu este vorba de înarmare, noi modernizăm. Acestea sunt două lucruri diferite”, a subliniat Mija.

Ne puteți urmări și pe Google News

Armata moldoveană are în dotare echipament de tip sovietic

Potrivit oficialului moldovean, Armata moldoveană are în dotare echipament de tip sovietic, iar în strategia națională de apărare este prevăzută modernizarea armatei în scop defensiv. „ Avem echipament de tip sovietic, produs în 60, 70. Am refelectat în strategia națională de apărare și în planul de dezvoltare a armatei naționale până în 2030 despre necesitatea de modernizare și reechipare pentru creșterea mobilității, sporirea nivelul de foc și asigurarea protecție. Avem în vedere protecția, elemente antitanc, de apărare a spațiului aerian și mobilitate.”, a precizat Mija.

Secretarul de stat a specificat Armata statului moldovean nu solicită armament de tip ofensiv. „În condițiile în care statul moldovean nu dispune de industrie militară este firesc să solicită ajutor de la partenerii occidentali. Aceste solicitări au scopul de a moderniza capacitățile de apărare, nu cerem arme ofensive”, a subliniat  Mija.


Accesează: