Evenimentul Zilei > Actualitate > Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina

Armata lui Vladimir Putin plănuiește să trimită câini fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina

Vladimir Putin încearcă să-și construiască un nou plan de atac după ce peste 100.000 de soldați ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina. De data aceasta oficialii de la Kremlin vor să dreseze câinii fără stăpân pentru a-i folosi ca atacatori kamikaze împotriva tancurilor ucrainene.

Oficialii de la Kremlin iau în considerare un plan în care să le pună câinilor fără stăpân explozibili și să-i antreneze să se îndrepte spre tancurile ucrainene în rol de atacatori sinucigași.

Vladimir Viktor Makarov, deputat al Partidului Comunist din orașul Oryol, a venit cu ideea bizară la o întâlnire regională, deoarece forțele lui Vladimir Putin sunt cu un picior în spate în Ucraina. Makarov a sugerat că desfășurarea câinilor fără stăpân ar întări forțele ruse și ar trata problema lipsei de adăpost pentru animale în Rusia.

Cât de disperată este armata lui Vladimir Putin

În sesiunea de vineri a Adunării Legislative regionale, Makarov a prezentat această prevedere în timp ce discuta un proiect de lege privind împuternicirea guvernelor locale de a se ocupa de animalele fără stăpân.

Mai exact, parlamentarii ruși au discutat luni un proiect de lege care presupune antrenarea câinilor fără stăpân pentru a-i trimite în război ca atacatori sinucigași. Conform propunerii, câinilor li s-ar lega explozibil pe corp și ar fi antrenați să alerge către tancurile ucrainene.

Viktor Makarov consideră că folosirea câinilor fără stăpân ar îmbunătăți „operațiunea militară specială” din Ucraina care se află în dificultate.

Adresându-se colegilor, el a spus: „Îmi propun să educ acești câini să arunce în aer tancurile”

Dar moțiunea nu a reușit să treacă, deoarece colegii săi și alte partide au adus în discuție diversele probleme logistice implicate în antrenarea câinilor fără stăpân pentru a deveni atacatori sinucigași. Vicepreședintele parlamentului regional, Oleg Koshelev, l-a întrebat pe viceguvernatorul complexului agroindustrial Serghei Borzenkov, care sunt șansele ca animalele să nu muște oamenii, însă, oficialul nu a putut oferi niciun răspuns.

Între timp, deputatul Andrei Frolov a întrebat și despre costul financiar al păstrării unui animal fără adăpost pe zi. Având în vedere lipsa de răspunsuri, propunerea de lege a fost respinsă.

Mark Hertling, fostul general comandant al Armatei Statelor Unite în Europa, a scris pe Twitter: „Nu știu de ce este nevoie să antreneze câini pentru a face asta”.

Rajan Menon, directorul programului Grand Strategy la Defense Priorities, crede că acesta este încă un semn că forțele ruse pierd războiul. Menon a declarat: „Acesta poate fi o dovadă suplimentară că rușii fac tot posibilul pentru a învinge”, scrie Express.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: