Evenimentul Zilei > International > Armata GERMANĂ, la pământ! Soldaţii s-au antrenat folosind COZI DE MĂTURĂ
Armata GERMANĂ, la pământ! Soldaţii s-au antrenat folosind COZI DE MĂTURĂ

Armata GERMANĂ, la pământ! Soldaţii s-au antrenat folosind COZI DE MĂTURĂ

Un scandal a izbucnit în Germania, după ce militari din unităţile Bundeswehr-ului care fac parte din forţa de reacţie rapidă a NATO s-au antrenat cu cozi metalice de mături în lipsă de mitraliere la recentele aplicaţii din Norvegia.

Ministrul britanic al Apărării avertizează! VLADIMIR PUTIN ar putea încerca să destabilizeze Ţările Baltice. Britanicii publică fotografii cu sisteme de rachete ruseşti în Ucraina | FOTO 

Militarii au vopsit în culoare neagră cozile de mături pentru ca să aducă a puşti şi le-au ataşat apoi unor vehicule blindate, relatează joi postul de televiziune ARD, citat de TASS, conform Agerpres.

Un oficial al forţelor armate germane a negat aceste informaţii, difuzate, în opinia sa, pentru a induce în eroare opinia publică. Potrivit acestuia, la recentele exerciţii militare din Norvegia au fost într-adevăr implicate blindate de tipul GTK Boxer, dar fără a fi planificate trageri la ţintă.

În reportajul său, ARD se bazează pe un raport intern al unuia dintre inspectorii armatei germane, în care se menţionează că soldaţii se plâng de mult timp de lipsă de arme.

Conform documentului, 41% dintre soldaţii germani nu dispun de suficiente pistoale P-8 sau de mitraliere de tipul MG3; se simte o lipsă acută de dispozitive de vedere nocturnă, iar cele din dotare sunt în multe cazuri parţial defecte. Dacă nu va fi asigurată cu armele şi echipamentele necesare, armata germană nu va putea face faţă sarcinilor în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, subliniază raportul citat de ARD.

Presa germană a sesizat încă anul trecut că armata Republicii Federale întâmpină probleme în ceea ce priveşte înzestrarea sa tehnico-materială. Astfel, s-a constatat că doar 42 de avioane Eurofighter Typhoon dintr-un total de 109, câte se află în dotarea armatei germane, pot să zboare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: