Armata de Hackeri a lui Kim Jong-un „poate UCIDE oameni și DISTRUGE orașe”, avertizează cel care i-a antrenat

Armata de Hackeri a lui Kim Jong-un „poate UCIDE oameni și DISTRUGE orașe”, avertizează cel care i-a antrenat

Miile de hackeri militari ai Coreii de Nord sunt capabili să lanseze atacuri care „pot ucide oameni și distruge orașe”, a dezvăluit un fugar de la Phenian.

Profesorul Kim Heung-Kwang, care a fugit din țară în 2004, a fost martor la felul în care cei mai străluciți studenți de la informatică au fost racolați de Biroul 121 și transformați în „războinici cibernetici” în slujba regimului comunist.

Profesorul a declarat pentru BBC:

„Mărimea agenției de război cibernetic a crescut semnificativ și în prezent numără aproximativ 6000 de oameni. Motivul pentru care Coreea de Nord a lansat atacuri asupra altor state este să-și demonstreze capacitatea de război cibernetic. Atacurile cibernetice pot avea efecte asemănătoare atacurilor militare, să omoare oameni și să distrugă orașe.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Profesorul Kim, care a predat la Universitatea de Tehnologie Cibernetică Hamheung, este convind că hackerii creează viruși bazați pe structura „Stuxnet”, care a făcut ravagii în centralele nucleare iraniene, și care a fost atribuită Statelor Unite și Israelului.

Până la 20% din bugetul militar al Coreii de Nord se crede că este destinat operațiunilor online, scrie The Independent.

Guvernul de la Phenian a calificat ca fiind „calomnii lipsite de suport” acuzațiile că s-ar fi aflat în spatele atacurilor cibernetice asupra companiei Sony Pictures, anul trecut, și care au întârziat lansarea parodiei „The Interview”, avân ca subiect o ipotetică tentativă de asasinat asupra lui Kim Jong-un.

Un institut de cercetări american a declarat că imagini luate din satelit arată construcții noi importante la principala bază de lansare a rachetelor din Coreea de Nord care ar putea demonstra un posibil program spațial.

Statului comunist i s-a interzis de către Consiliul de Securitate al ONU să lanseze rachete sau să producă tehnologie care ar putea fi folosită la lansarea de rachete balistice, însă Kim a declarat luna trecută că programul spațial nord-coreean „nu poate fi abandonat niciodată”.

Phenianul susține că activitatea sa baza de rachete de la Sohae, de unde a lansat prima sa rachetă spațială în decembrie 2012, este una pașnică.