Un nou sondaj Reuters/Ipsos Poll realizat la comanda grupului Public Agenda dezvăluie că alegătorii nedeciși sprijină într-o măsură mai mare reducerea imigrației legale.

Sondajul a descoperit că o majoritate de 53% din votanții nedeciși sprijină „oprirea măcar în parte a imigrației legale pentru a limita competiția pentru locurile de muncă în timpul pandemiei de coronavirus”.

Circa 47% se opun unei asemenea măsuri.

Reporterul politic al Reuters, Chris Kahn, a recunoscut că sondajul arată că „președintele Trump poate smulge o parte din sprijinul” contracandidatului său Democrat, Joe Biden, și a partenerei sale electorale, Kamala Harris, tratând imigrația în primul rând ca pe o problemă de muncă.

„În concluzie: Trump poate câștiga o parte din electorat dacă își prezintă politicile privind imigrația drept un mijloc de a-i ajuta pe americani să-și păstreze locurile de muncă și de a proteja țara de COVID.”

Sondajul mai arată și un mare sprijin popular în favoarea tragerii la răspundere a companiilor americane care angajează imigranți ilegali, în loc de americani.

Circa 69% dintre alegătorii nedeciși au declarat că este important ca guvernul să aplice amenzi acestor întreprinderi.

Patru din zece astfel de alegători consideră că asemenea sancțiuni sunt „foarte importante” din punctul lor de vedere.

Doar 26% au declarat că această abordare „nu este importantă”.

În ultimele luni, Trump a orientat abordarea imigrației ca pe o problemă de muncă, față de abordarea securitară și de identitate de până acum.

Președintele a dat publicității un text în care prezintă proiectele Democraților prin care vizează ocuparea locurilor de muncă cu imigranți și a semnat un ordin executiv pentru oprirea programului vizelor, astfel încât americanii fără loc de muncă șă aibă prioritate la angajare.

Un alt sondaj Ipsos, dat publicității săptămâna trecută, arată un sprijin uriaș în rândurile electoratului american față de încetarea programului vizelor, pentru a proteja forța de muncă autohtonă.

În acea cercetare, aproape 60% dintre alegători se declară în favoarea opririi programului de vize pentru muncitorii străini, o palmă dată Camerei de Comerț și companiilor Big Tech care fac presiuni uriașe pentru a li se permite companiilor să importe forță de muncă din afară.

În prezent, ca urmare a crizei economice provocate de epidemia de COVID, în Statele Unite sunt între 30 și 40 de milioane de americani aflați în șomaj total sau parțial.

O cercetare a lui Steve Camarotta de la Centrul pentru Studii ale Imigrației dezvăluie că fiecare procent de creștere a numărului de imigranți în total forță de muncă din SUA face ca veniturile muncitorilor americani autohtoni să scadă cu 0,5%.

Aceasta înseamnă că muncitorul american autohton are salariul diminuat cu 8,75%, dat fiind că 17% din forța de muncă este venită din străinătate.