Pugilistul român este cel care l-a făcut KO pe superstarul american Anthony Joshua, iar acum, pregătește o întânire în ringul de box cu Oscar de la Hoya

Considerat de majoritatea specialiștilor din România drept cel mai valoros pugilist român la categoria grea al momentului, Mihai Nistor s-a încăpățânat, ani la rând, să facă pasul către o carieră profesionistă. Sportivul își dorea neapărat o medalie olimpică, deși era campion mondial la amatori, iar în România pusese monopol pe titlul de campion național.

Nistor nu a mai suportat regulamentul din boxul amator, cu meciuri de trei reprise și nici sărăcia din boxul românesc și a luat decizia de a trece la profesioniști

„Nu poți să te pregătești degeaba, fără bani și fără nicio perspectivă de mai bine. Este frustrant să te antrenezi la sânge, pe banii tăi și cu toate restricțiile pe care le implică practicarea sportului de înaltă performanță, iar Federația Română de Box să te anunțe că nu există bani pentru participarea ta la competițiile internaționale pentru care te-ai antrenat zi de zi”, a explicat Nistor, După competiția de la Minsk, Nistor a hotărât să treacă la profesioniști.

Susținut de antrenorul său Virgil Fâșie, acesta a încercat să ia legătura cu mai multe promoții din Statele Unite. Așa a ajuns, inițial, prin intermediul unui fost boxer din țară, să ia legătura cu celebrul fost mare boxer american Roy Jones Jr., care se ocupă, acum, de organizarea de meciuri. În cele din urmă, după o serie de negocieri eșuate cu o promoție din România, înregistrarea meciului în care Nistor îl face praf pe Anthony Joshua a ajuns la Roberto Diaz, mâna dreaptă a lui Oscar de la Hoya. Acesta a insistat imediat ca românul să semneze un contract cu promoția lor, „Golden Boy”, și a trimis contractul pe mail.

Mihai Nistor a dezvăluit o parte dintre clauzele înțelegerii, care ar trebui să-l ducă până în vârful boxului mondial, la categoria grea. Sportivul a mărturisit că, prin contract, compania lui Oscar de la Hoya se obligă să-i organizeze acestuia mai multe lupte pe an, cu bursă de meci.

„Ei îmi organizează meciuri în SUA. Îmi plătesc bursa și îmi pot aduce aproape orice sponsor, pe ei nu îi interesează să ia procent din ce câștig eu din publicitate. Îmi achită drumul, cazarea, masa și plătesc suma negociată de adversar. Cu câteva luni înainte de meci, îmi trimit trei variante de adversar, iar eu și antrenorul meu, Virgil Fâșie, alegem unul dintre ei”, a spus Nistor.

Nistor a povestit că până acum a avut deja două meciuri pe care le-a disputat în cadrul unor gale organizate în SUA de „Golden Boy”, iar pe amândouă le-a câștigat înainte de limită.

„Trebuie spus că adversarii pe care îi primesc de la «Golden Boy» nu vin carne de tun, ca să-mi fac palmares pe spinarea lor. Sunt boxeri cu experiență și palmares bun, care nu vin să piardă. E mult de muncă cu ei”, a mai spus supergreul român.

Mihai Nistor a mai explicat că, deși promoția americană nu face economie atunci când se pune problema contractării unor adversari valoroși, nu își susține financiar sportivii.

„Sumele pe care le încasez pentru fiecare meci vor fi din ce în cei mai mari. Firma din SUA nu oferă un salariu lunar și bani pentru medicația necesară fiecărui practicant de sport de performanță, așa că fiecare se descurcă așa cum poate”, a mai spus Mihai Nistor, potrivit cancan.ro