Primul care a căzut după Cherecheș, în plasa țesută de mult timp de procurorii anticorupție, a fost arhitectul șef al Primăriei Baia Mare, Mircea Dinculescu (foto).

După ce i-au ascultat telefonul primarului din Baia Mare și au adunat alte probe importante, procurorii DNA Cluj au decis să îl rețină pe arhitectul Dinculescu pentru luare de mită. Mai exact, acesta este acuzat că a primit suma de 5.000 de euro de la un om de afaceri din Baia Mare, care a construit un bloc de locuințe și nu a respectat autorizația de construire. Pentru acest lucru avea nevoie de un proces verbal de recepție a lucrărilor, necesar pentru intabularea imobilului.

Procurorii DNA Cluj au făcut o percheziție la Primăria Baia Mare, la biroul arhitectul șef și la domiciliul acestuia dar și la omul de afaceri Florinel Vaida, patron la un club de noapte din Baia Mare și dezvoltator imobiliar.

Dosarul de la Baia Mare va fi un nou ”dosar Ploiești”

Surse judiciare din Cluj Napoca susțin că ”dosarul Cherecheș” este un mega dosar de corupție în care multe nume sonore vor fi chemate la DNA în calitate de inculpat și poate vor fi chiar arestate. ”Dosarul este ca și cel de la Ploiești, unde nume grele din politica românească și din mediul de afaceri au fost chemate la audieri și inculpate. De la Cherecheș se va ajunge la politicieni celebri din Cluj Napoca și din Baia Mare dar și la funcționari din cele două Primării. Multe dintre fapte au legătură cu domeniul imobiliarelor”, spune o sursă judiciară.

Numele arhitectului Dinculescu a apărut și la Cluj Napoca, unde Primăria Cluj Napoca a autorizat construirea a trei blocuri de locuințe, între case. Arhitectul Dinculescu a proiectat trei ”mastodonți”, care au fost deja construiți într-o zonă de case. Ulterior, numele lui Dinculescu a apărut în firma care a construit blocul, ca și acționar. Mai multe surse susțin că de fapt, blocul a fost construit de Cătălin Cherecheș iar arhitectul este doar paravanul.

De altfel, numele primarului din Baia Mare este pomenit foarte des, în ultima vreme, ca fiind investitorul din spatele altui maramureșean celebru, ginerele unui ministru și mai celebru, care în ultima vreme a construit multe blocuri și spații comerciale în Cluj Napoca.

Te-ar putea interesa și: