Arhiepiscopia Romano-Catolică neagă că ar fi știut despre problemele internatului din Odorheiu Secuiesc

Arhiepiscopia Romano-Catolică neagă că ar fi știut despre problemele internatului din Odorheiu Secuiesc Internat Odorheiu Secuiesc. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Arhiepiscopia Romano-Catolică din Alba Iulia, proprietara clădirii internatului din Odorheiu Secuiesc care s-a prăbușit parțial luni, susține că nu știa despre problemele la structura de rezistență a clădirii.

Arhiepiscopia Romano-Catolică a mai subliniat că nici măcar cei care stăteau în clădirea din Odorheiu Secuiesc nu au raportat nereguli în acest sens.

Reprezentanții Arhiepiscopiei au indicat că ansamblul de clădiri, compus din două școli și un internat, naționalizat în 1948, a fost retrocedat Arhiepiscopiei în 2004.

Arhiepiscopia Romano-Catolică, reacție după prăbușirea internatului din Odorheiu Secuiesc

De atunci, municipalitatea din Odorheiu Secuiesc a închiriat complexul în scopuri educaționale. În consecință, Arhiepiscopia a utilizat majoritatea chiriei pentru lucrări urgente de restaurare a clădirilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Arhiepiscopia Romano-Catolică a transmis că pentru lucrările extinse de reabilitare și întreținere s-au făcut demersuri pentru a obține mai multe milioane de euro.

Reabilitarea a două dintre clădirile complexului a fost finalizată, iar cea a internatului urma să înceapă anul viitor.

Nu se cunoșteau problemele de structură ale internatului

Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia este şocată şi întristată la aflarea veştii tragediei de la Odorheiu Secuiesc.

Nu avem cunoştinţă de probleme structurale în clădire şi nici utilizatorii clădirii nu au semnalat până acum vreo problemă. Intenţia de a efectua lucrări de refacere a gardului de împrejmuire şi porţii de acces şi ale reţelelor de instalaţii în apropierea clădirii ne este cunoscută.

Arhiepiscopia a demarat o anchetă internă şi doreşte ca experţii să clarifice cât mai curând posibil cauza prăbuşirii clădirii”, se arată în comunicatul transmis.

După evenimentul tragic de luni, un adolescent în vârstă de 17 ani din Lupeni și-a pierdut viața, în timp ce trei adolescente au suferit răni, una dintre ele fiind în stare gravă la Spitalul din Târgu Mureș.

perete prabusit

Odorheiu Secuiesc, internat prăbușit. Sursa foto: ISU Harghita

Arhiepiscopia Romano-Catolică și-a trimis reprezentanții la fața locului

În declarația emisă se precizează că arhiepiscopul Kovacs Gergely s-a deplasat personal la locul tragediei în seara incidentului. Mai mult, a participat în cursul zilei de marți la discuții cu autoritățile.

S-a avut în vedere stabilirea responsabilității, cât și oferirea de sprijin elevilor, familiilor acestora, profesorilor și celor afectați. În după-amiaza zilei de marți, a vizitat cele două eleve aflate în tratament la spitalul din Odorheiu Secuiesc.