Evenimentul Zilei > Actualitate > Arheologii RUŞI au dat LOVITURA! Au descoperit rămăşiţele unei femei având CAPUL în formă de OU. Cum explică ciudăţenia
Arheologii RUŞI au dat LOVITURA! Au descoperit rămăşiţele unei femei având CAPUL în formă de OU. Cum explică ciudăţenia

Arheologii RUŞI au dat LOVITURA! Au descoperit rămăşiţele unei femei având CAPUL în formă de OU. Cum explică ciudăţenia

Scheletul a fost descoperit în timpul unei săpături pe locul aşezării Gamurziyevskoye din orașul Nazran din Munții Caucazului. Groapa a fost găsită pe același loc în care au fost descoperite arme, ceramică și bijuterii din epoca bronzului, iar descoperirea surprinzătoare a fost făcută săptămâna aceasta, titrează Express.

Imaginile descoperirii bizare arată că un craniu în formă de ou a femeii care pare să fi fost alungit  în mod artificial. Experții de la Institutul de Arheologie din Caucaz afirmă că atât capul cât și gâtul sunt "deformații artificiale".

Scheletul feminin nu este considerat a fi unul extraterestru

Potrivit experților, era o practică asupra fiinţelor umane. Forma craniului a fost "turnată" fie prin bandaje multiple, fie prin "inelul" capului în copilăria persoanei. Metoda sepunea în aplicare la începutul vieții unui copil pentru a da craniului o formă dorită. Se crede că un craniu turnat era  considerat un semn al aristocrației printre cei bogați și nobili, marcând statutul unei persoane ca fiind pare a elitei privilegiate în societatea lor.

Și în mod bizar, scheletul feminin a păstrat dinții "de o înaltă calitate", în ciuda faptului că a fost îngropat de mii de ani. Scheletul a fost descoperit de echipe din cadrul Institutului și de centrul arheologic Yevgeny Krupnov din Rusia, notează express.