Argumentele instanței care i-a condamnat pe socrii lui Cătălin Cherecheș, la închisoare cu suspendare

Argumentele instanței care i-a condamnat pe socrii lui Cătălin Cherecheș, la închisoare cu suspendare Socrii lui Cătălin Cherecheş. Sursa foto: Arhiva EVZ

Soacra lui Cătălin Cherecheș a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru încercarea de a compromite un act de justiție prin mituirea unui judecător. În motivarea sa, judecătorul a spus că femeia este „o bună familistă”.

De asemenea, socrul fostului edil din Baia Mare a fost condamnat pentru complicitate la doi ani și șase luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru că nu mai are antecedente.

Drept urmare, decizia de condamnare la închisoare cu suspendare, emisă de Tribunalul Mureș în cazul socrilor fostului primar de Baia Mare, a fost contestată prin apel de către procurorii DNA. Sentința finală în această cauză va fi dată de Curtea de Apel Târgu Mureș.

Soacra lui Cătălin Cherecheș, „o persoană care a ajutat şi ajută persoanele apropiate

Potrivit înscrisurilor depuse în circumstanțiere, inculpata este o persoană bine integrată în societate, o persoană care a ajutat şi ajută persoanele apropiate, o bună familistă.

Ne puteți urmări și pe Google News

 Împrejurarea că inculpata este la primul contact cu legea penală, datele ce caracterizează persoana acesteia, dezvoltate în înscrisurile în circumstanțiere depuse la dosarul cauzei, motivele care au determinat-o pe inculpată să săvârşească infracţiunea, constituie circumstanțe cărora trebuie să li se dea eficiență sporită”, a reținut instanța din Mureș în cazul soacrei lui Cherecheș, Claudia Gliga.

Magistratul a mai luat în considerare vârsta înaintată a inculpatei, care a arătat că îi pare rău pentru faptele sale în timpul procesului penal și a demonstrat că înțelege gravitatea acțiunilor sale.

De asemenea, prin participarea la procedurile judiciare, instanța consideră că soacra lui Cătălin Cherecheș realizează consecințele extrem de serioase ale infracțiunii comise.

Cătălin Cherecheș

Cătălin Cherecheș. Sursa foto: Arhiva EVZ

„A înțeles și și-a însușit necesitatea respectării normelor penale, existând posibilități reale de îndreptare a acesteia, clemența arătată de organele judiciare va reprezenta un argument în plus pentru ca inculpata să nu mai comită infracțiuni, iar perioada trecută de la data comiterii infracțiunii, respectiv perioada în care inculpata a fost suspusă unor măsuri preventive în prezenta cauză, dublată de posibilitatea aplicării de către organele judiciare a unei pedepse cu închisoare cu executare a reprezentat pentru inculpată un prilej de reflecţie asupra propriei conduite”, a mai arătat instanța.

Socrul fostului edil, pedeapsă mai blândă pentru că nu a mai avut antecedente

În privința socrului lui Cătălin Cherecheș, instanța a considerat în stabilirea pedepsei aspecte legate de persoana inculpatului.

Acestea includ integrarea sa socială, lipsa antecedentelor penale și faptul că perioada de arest preventiv l-a determinat să conștientizeze serios consecințele acțiunilor sale, potrivit HotNews.ro.

Instanța

Sursa foto: Arhiva EVZ

Pe 24 noiembrie, sentința definitivă a fost pronunțată împotriva lui Cătălin Cherecheș, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. În cadrul completului de judecată se afla și judecătoarea căreia socrii lui Cherecheș au încercat să îi ofere mită.