Argeşul a demarat o ANCHETĂ în cazul bebeluşilor INFECTAŢI cu E.coli

Argeşul a demarat o ANCHETĂ în cazul bebeluşilor INFECTAŢI cu E.coli

După ce 13 bebeluşi din Dolj şi Argeş au fost transportaţi de urgenţă în ultimele zile la Spitalul de Copii Marie Curie din capitală cu afecţiuni renale şi unul dintre ei chiar a murit, DSP Argeş a demarat o anchetă epidemiologică, hotărând ca toţi bebeluşii din Argeş să fie văzuţi de medicii de familie.

Medicii de la Marie Curie au stabilit diagnosticul: infecţie cu bacteria E coli pentru o parte dintre bebeluşii aduşi în stare gravă din Argeş şi Dolj şi investigaţiile continuă, însă toţi cei internaţi au complicaţii renale. Bacteria E coli este un infecţie digestivă extrem de gravă ce le atacă micuţilor toate organele.

„I s-a spus ca mai are şi un pic de roşu în gât. A stat internată. A patra zi s-a externat. Până seara a făcut fata diaree. Am dat telefon la Bucureşti că aici am mai fost. Şi am venit aici şi am ajuns la dializă”, declară bunica uneia dintre fetiţele afectate. Evenimentul Zilei a detaliat în cursul zilei de ieri cazul bebeluşilor infectaţi cu bacteria E coli, aducând în atenţia părinţilor aspectele pe care trebuie să le ia în calcul şi asupra cărora trebuie să-şi îndrepte atenţia în mod special, după cum puteţi citi în http://www.evz.ro/alerta-de-infectare-cu-ecoli-13-copii-spitalizati-ce-trebuie-sa-faca-parintii-bebelusilor.html

Directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Piteşti spune că ei nu au depistat bacteria. „Nouă nu ne-a ieşit nimic la coprocultură. Toxina se depistează foarte greu, chiar şi la şapte zile de boală”, a explicat directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Dana Toader.

Ne puteți urmări și pe Google News

Medicii spun că această bacterie se poate găsi în apă, în carne, pe legumele şi fructele crude. „Totdeauna vom spune pentru copiii care sunt în etapa aceasta de diversificare, cum o numim noi, ca toate alimentele să fie foarte bine spălate li foarte bine fierte. Fierbere la 100 de grade. Același lucru pentru carne, obligatoriu. Acelaşi lucru pentru ouă”, a subliniat medicul Mihaela Bălgrădean, informează digi24.ro

Autorităţile din judeţul cu cele mai multe cazuri, Argeş, au declanşat o anchetă epidemiologică la secţia de pediatrie a spitalului judeţean din Piteşti. „Există o stare de îngrijoare, dar situaţia este sub verificarea celor de specialitate”, a precizat prefectul judeţului Argeş, Mihail Adrian Oprescu.

Autorităţile sanitare din Argeş au decis ca toţi copii care nu au împlinit doi ani să fie consultaţi de medicii de familie în perioada următoare. Este vorba despre aproximativ 6.000 de bebeluşi.