Ardei copți la borcan. Această garnitură este ideală pentru zilele de iarnă. Aveți nevoie doar de câteva ingrediente. Borcanele cu ardei copți se lasă să se răcească, după care se pot depozita în cămară.
Ardei copți la borcan. Nu trebuie să lipsească din lista lungă cu conserve pentru iarnă. Pureți să îi mâncați cu o friptură sau cu alte legume.
Ardei capia copți la borcan
Aveți nevoie de câteva ingrediente:
- 4 kg ardei capia;
- 350 ml oțet;
- 100 ml ulei;
- 3-4 căței de usturoi;
- două linguri de zahăr;
- o lingură boabe de muștar;
- o lingură de sare;
- o lingură boabe de piper.
- Ardeii se coc în cuptor sau pe grătar, se curăță de coajă și se lasă la scurs. Se desfac doar pe o singură parte pentru a le scoate cotorul și semințele.
- Ardeii curățati se pun în borcane curate și sterilizate în prealabil, cu tot cu zeama pe care și-au lăsat-o ardeii la scurs. Se pun în borcane și câteva felii de usturoi.
- Într-un vas pe foc se pune oțetul, uleiul, sarea, piperul și boabele de muștar și se lasă totul la fiert timp de 10 minute. Lichidul fierbinte se toarnă peste ardeii copți din borcan.
- Borcanele cu ardei copți se lasă să se răcească, după care se pot depozita în cămară.
-
O altă rețetă simplă
Ingredientele necasare:
- 2 kg ardei capia;
- 200 ml oțet;
- 200 ml ulei;
- 150 g zahăr;
- 200 ml apă;
- 4-5 căței de usturoi;
- o lingură sare grunjoasă;
- o lingură boabe de muștar;
- 4 foi de dafin;
- o lingură boabe de piper.
- Ardeii se coc întregi fie în cuptor, fie pe grătar, timp de aproximativ 15 minute.
- Când sunt gata, se pun într-un bol, se presară sare deasupra, se acoperă cu un capac și se lasă deoparte.
- Când s-au răcit, ardeii se curăță de coajă, se înlătură cotoarele și semințele și se taie în felii mai subțiri, după care se lasă la scurs într-un vas.
- Într-o oală se pune apa, oțetul, zahărul, restul de sare, boabele de piper, de muștar și foile de dafin. Se adaugă peste și sucul pe care și l-au lăsat ardeii copți.
- Se pune totul la fiert până când zahărul se dizolvă complet și lichidul dă în clocot.
- Feliile de ardei se pun în borcane, se adaugă câteva rondele de usturoi în fiecare borcan și deasupra se completează cu lichidul fiert.
- Se înfiletează capacele borcanelor și se lasă să se răcească întoarse cu capul în jos.
- Borcanele cu ardei copți se înfășoară într-un prosop și se pun într-o cratiță cu apă până la nivelul capacelor. Se pun pe foc și se lasă să fiarbă pentru o oră.
- Borcanele se lasă să se răcească, după care se depozitează în cămară.
Citeste si: Cum se prepară corect ardeii copți. Ingredientul secret despre care multe gospodine nu știu