Evenimentul Zilei > Social > Arădenii fac exproprieri pentru centură cu fonduri europene
Arădenii fac exproprieri pentru centură cu fonduri europene

Arădenii fac exproprieri pentru centură cu fonduri europene

Arădenii au găsit o soluție interesantă pentru a finaliza centura ocolitoare estică. Ei vor ”închide cercul” folosind bani europeni.

Exproprierile pentru viitoarea centură de est a Aradului vor fi achitate din fonduri europene, au anunțat aleșii județeni. Segmentul va lega localităţile Fântânele, Arad şi Vladimirescu, aici urmând să fie realizată o şosea nouă şi un pod peste râul Mureş. Astfel, prin acest proiect, întreg inelul de centură în jurul capitalei de județ ar fi complet.

Încă de anul trecut, în baza studiilor realizate, s-a stabilit că este nevoie de exproprierea a 45 de hectare de teren, pentru realizarea tronsonului de centură.

Oficialii Consiliului Județean Arad vor realiza centura prin fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, sursă de finanțare care acoperă inclusiv plata despăgubirilor pentru cei expropriați.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.