Evenimentul Zilei > Actualitate > Arădean care protesta împotriva măștilor, reținut în fața unei școli. Părinții l-au reclamat
Arădean care protesta împotriva măștilor, reținut în fața unei școli. Părinții l-au reclamat

Arădean care protesta împotriva măștilor, reținut în fața unei școli. Părinții l-au reclamat

Un bărbat din Arad a fost reținut în faţa unei şcoli și dus la Poliție, după ce a fost reclamat de părinții furioși.

Un bărbat care a protestat în faţa unei şcoli din municipiul Arad împotriva purtării măştii de protecţie a fost reclamat de părinţii altor elevi, iar poliţiştii locali au recurs la încătuşarea acestuia şi sancţionare cu amendă.

În faţa Şcolii Gimnaziale „Caius Iacob” din Arad, un bărbat a apărut, luni, cu o pancartă pentru a protesta. Scopul protestului era  împotriva purtării măştii în unităţile de învăţământ. El era însoţit de fiul său, care, se pare, ar fi elev în acea şcoală.

Bărbatul s-a apucat să facă scandal şi a încercat să-i determine pe elevi să nu mai poarte masca la cursuri. Deoarece nu a vrut să înceteze, părinţii altor copii au sunat la Poliţia Locală.

„Un echipaj al Serviciului Ordine Publică şi Circulaţie a intervenit rapid, constatând prezenţa unei persoane de sex masculin care, dotată cu o pancartă, a încercat să determine elevii şi părinţii care îi însoţeau la şcoală să nu se supună normelor legale privind protecţia împotriva pandemiei. Respectivul era însoţit de fiul său, aparent chiar elev la şcoala respectivă, care proceda la filmarea acţiunii părintelui. Deoarece tatăl turbulent a refuzat să renunţe la acţiunea sa şi să părăsească locaţia, echipajul a procedat la imobilizarea şi sancţionarea sa, fără ca, în acţiunea respectivă, persoana în cauză să sufere vreo vătămare”, a informat Poliţia Locală Arad.

„Acţiunea poliţiştilor locali a beneficiat de aprobarea şi susţinerea părinţilor, care au remarcat inclusiv utilizarea minorului în realizarea acestui demers ilegal de incitare la încălcarea măsurilor de protecţie”s-a precizat de către polițiști.

„După încătuşare, cetăţeanul a fost transportat la sediul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Arad, unde a fost identificat. Pentru fapta sa, numitul C.V. a fost sancţionat contravenţional cu o amendă in valoare de 500 lei în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice”, a mai transmis sursa citată.