Editura Evenimentul si Capital

Arabul avea o vorbă: cu bani cumperi și curve și miniștri | Viața la Curte

Eliza Ene-Corbeanu
Autor: | | 4 Comentarii | 2352 Vizualizari

Cartea vieții lui era la capitolul eșecuri – fiecare zi i se părea mai nefericită decât alta și, dacă n-ar fi fost laș, și-ar fi atârnat demult frânghia de gât.

Încercase, fără succes, să se angajeze la SRI, STS, SIE și, în general, la orice instituție care i se părea lui că ar avea ceva secret și periculos în denumire.

De câteva luni lucra ca inginer la o multinațională cu legături puternice în mai toate serviciile și rețelele de comunicații.

O dată la două sătămâni făcea verificări pe rețea, ca să poată consumatorul să vorbească la telefon în tihnă și netulburat.

Cum credeți că se făceau aceste operațiuni ? Nu, nu mergeau pe fir ca impiegatul de mișcare care lovește șinele cu ciocanul căutând crăpături. Alegeau, aleatoriu (iubesc cuvântul ăsta) abonați din toate rețelele și le violau intimitatea, devenind coparticipanți tăcuți la convorbirile cetățeanului cu drepturi.

Nu inventase el metoda : fusese inițiat și acceptase cu încântare rolul de infiltrat.

Și, deși protocolul cerea ca de fiecare dată subiecții să fie alții, el ajunsese să se atașeze de câteva persoane la care nu putea renunța.

Cel mai drag îi era un arab cu multe amante, care vorbea stricat și murdar la telefon, care făcea contrabandă fără să-i pese de consecințe, care nu suporta niciun fel de consecințe, mituind pe oricine, care își permitea să deranjeze miniștri și șefi de instituții la orice oră din zi sau din noapte. Iar cu femeile era pur și simplu un zeu.

La început își propusese să nu facă cercetări suplimentare despre cei pe care îi asculta, dar arabul ăsta îl fascina și n-a rezistat tentației de a-i afla chipul. A fost surprins să descopere că în spatele vocii masculine și seducătoare se pitea un individ burtos și greoi, fără strop de carismă sau atracție fizică.

Și totuși...care era secretul lui ? Un cârd de femei și o poală de bani nu sunt ușor de obținut.

Uneori îl mustra conștiința : îl tot toca să aibă răbdare și credință – va veni și vremea ta!

E ușor să recomanzi răbdarea când nu-ți lipsește nimic. Ce știi tu despre suferință? Despre singurătate? Despre umilință ?

În momentele de furie profundă, când arabului îi reușeau toate, când petrecea nopți fierbinți cu câte 3-4 femei odată, omul nostru îl lua la întrebări pe Dumnezeu. Dar Creatorul îi recomanda credință și resemnare.

- Tu știi că arabul îngenunchează în rugăciune de trei ori pe zi ? Trupul tău nu cunoaște plăcerea dăruirii.

- De ce ne separi, Doamne? De ce ruga altuia e mai puternică în fața ta ?

Ce avere avea, de fapt, Nicolae Ceausescu! Unde se afla banii ACUM

Pagina 1 din 2


Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Tag-uri: sri, sie, sts, arab, curve, baniStirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI