Evenimentul Zilei > Actualitate > Ar fi cea mai SÂNGEROASĂ EXECUŢIE din istorie. De ce moarte ÎNGROZITOARE poate avea parte un tânăr
Ar fi cea mai SÂNGEROASĂ EXECUŢIE din istorie. De ce moarte ÎNGROZITOARE poate avea parte un tânăr

Ar fi cea mai SÂNGEROASĂ EXECUŢIE din istorie. De ce moarte ÎNGROZITOARE poate avea parte un tânăr

Ali Mohammed al-Nimr a fost arestat în 2012, la vârsta de 17 ani, după ce a luat parte la un protest antiguvernamental din Arabia Saudită. Instanţa a decis ca el să fie condamnat la crucificare şi decapitare.

Tânărul a fost găsit vinovat pentru încurajarea protestelor pro-democraţie prin intermediul mesajelor transmise prin telefon. Tânărul a încercat să scape de pedeapsă până în ultima clipă, însă ultimul recurs a fost respins săptămâna trecută, informează Huffington Post.
Singura sansa a lui Ali de a scăpa cu viaţă este de a primi iertarea regelui. Daca va fi eliberat sau nu, depinde de voinţa regelui”, a declarat Zena Esia, membru la European Saudi Organisation for Human Rights.

Totuşi, şansele ca tânărul să fie eirtat sunt foarte mici având în vedere că s-au făcut campanii pentru salvarea lui. Lumea şi-a pierdut speranţa că regele Salman bin Abdulaziz il va salva. Potrivit International Business Times, tânărul este nepotul unui proeminent cleric shiit, Nimr Baqr al-Nimr. La rândul său, şi acesta a fost condamnat la moarte pentru terorism şi pentru “război împotriva lui Allah”.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: