Aproximativ 1.913 medici și stomatologi au fost suspendați vineri din serviciu în Italia, deoarece până acum au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului, potrivit unui organism medical italian.
Medicii nu au reușit să introducă dovada vaccinării lor într-un sistem de evidență, potrivit FNOMCeO, asociația națională a medicilor și stomatologilor. Noua rundă de suspendări vine după suspendarea a 1.656 de medici în noiembrie. Medicii au fost obligați să se vaccineze împotriva coronavirusului de când o nouă lege a intrat în vigoare în aprilie.
Tot mai mulţi medici din Italia sunt suspendați din activitate deoarece refuză vaccinul
În total, înregistrările grupului arată că peste 33.500 de medici nu sunt vaccinați în Italia. Dar acest număr îi include pe cei care se recuperează după o infecție şi pe cei care nu pot primi vaccinul din motive medicale.
În plus, aproximativ 6.000 de asistente și alți îngrijitori au fost, de asemenea, suspendați pentru că nu au fost vaccinați. Un număr similar nu poate lucra în prezent din cauza infecției sau din cauza stării de carantină.
Raportul a venit pe fondul speranței prudente că numărul de cazuri în Italia s-ar putea stabiliza. Autoritățile au înregistrat o medie de 2.011 infecții cu coronavirus la 100.000 de locuitori la nivel național în ultimele șapte zile, a anunțat vineri Institutul Suprem de Sănătate (ISS), citând date din ziua precedentă.
Săptămâna trecută, incidența pe șapte zile a fost de 1.988
Potrivit experților, valoarea se stabilizează. Ei au mai remarcat că doar aproximativ 179.000 de cazuri au fost raportate vineri, comparativ cu cele 189.000 raportate cu o zi înainte. Situația din unitățile de terapie intensivă a rămas similară cu cea observată săptămâna trecută, pacienții cu Covid-19 reprezentând aproximativ 17% din paturi. În secțiile de spital, totuși, rata a crescut ușor la 31 la sută.
Creșterea rapidă a noilor infecții zilnice cu coronavirus de la începutul anului a determinat guvernul să înăsprească și mai mult restricțiile existente. De joi, oamenii au fost nevoiți să prezinte cel puțin un test negativ de coronavirus la coafor sau la salonul de înfrumusețare.
La începutul acestei luni, Italia a introdus și o cerință controversată de vaccinare obligatorie împotriva coronavirusului pentru persoanele de peste 50 de ani. Potrivit datelor oficiale, numărul de imunizări împotriva bolii la această grupă de vârstă a crescut semnificativ de atunci, relatează presa italiană.