Vineri, jurnaliștii de la Antena 3 prezentau o anchetă care ar arăta modul în care Ghinea și Ciucu au colaborat pentru a împărți banii primiți de la Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC).

Prin FDSC, milioane de euro în fonduri europene ajungeau în România, fiind folosite pentru dezvoltarea Organizațiilor Non-Guvernamentale, așa cum sunt și Centrul Român de Politici Europene (CRPE) și Centrul de Dezvoltare Teritorială și Urbană (CDTU), ambele fondate de Ciprian Ciucu. CDTU primea finanțare de la FDSC, dar nu are legătură cu Cristian Ghinea.

CRPE a primit șapte tranșe de fonduri, în 2 ani, suma totală ajungând la 500.000 de euro. Ghinea finanța CRPE, dar primea și bani de la acest ONG, conform sursei citate, prestând activități în proiectele finanțate din fonduri europene.

Ciucu este managing partner și la HF Advising, împreună cu soția sa. Frima de consultanță primește bani de la Ghinea și partenera acestuia de viață, dar oferă și finanțare care ajunge la fostul ministru al Fondurilor Europene, conform sursei citate.

Citește și: